Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Ofertă pentru antrenori, la bursa locurilor de muncă


Treizeci și unu de vrânceni au plecat fericiți de la Bursa generală a locurilor de muncă ce a avut loc vineri, atât la Adjud cât și la Focșani: ei au fost angajați pe loc. În același timp, alte 151 de persoane, din totalul de 302 participante la această acțiune, au primit speranța obținerii unui job, ei fiind selectați în vederea încadrării. Posturile pe care au fost angajați pe loc cei 31 de norocoși sunt: confecționer, muncitor necalificat, lucrător comercial, vânzător, îngrijitor spații hoteliere, ajutor bucătar, patiser, programator, primitor distribuitor, asistent medical, director de societate comercială, referent, mecanic agricol, lăcătuș mecanic și mecanic utilaje. 
„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea organizează astăzi (vineri – n.r.), Bursa generală a locurilor de muncă. Această acțiune are loc simultan în toată țara și este organizată de toate Agențiile din România. Pentru această acțiune, consilierii din cadrul AJOFM Vrancea s-au pregătit și au fost contactați un număr de 201 agenți economici și s-au identificat peste 400 de locuri de muncă vacante, în domenii precum: servicii, construcții, prelucrare lemn, industria auto, industria textilă, agricultură, administrație, sănătate etc. Oferta de locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare este de 10 posturi, în următoarele ocupații: administrator societate, inginer constructor, inginer energetic, inginer mașini unelte, programator calculator, economist și antrenor”, a declarat Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea.

   Unii veseli, mulți triști…

    Bursa s-a desfășurat atât în Focșani, în Sala Balada a Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”, cât și în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Adjud. Foarte multe  persoane interesate de această oportunitate de a-și găsi un loc de muncă au fost prezente la aceste locații chiar înainte de a începe activitatea, adică înainte de ora 9.00, pe când unii reprezentanți ai angajatorilor s-au lăsat așteptați. În orice caz, la bursa de vineri au participat oameni de toate vârstele, de la tineri până la persoane de peste 60 de ani. „Am terminat liceul cu profil de industrie alimentară în anul 2013. Mi-am găsit atunci un loc de muncă, la care am decis să renunț pentru că am vrut să urmez un curs de calificare ca bucătar. Am venit să caut un post de bucătar și am găsit! Este la Odobești, va trebui să fac naveta, dar este foarte bine”, a spus Nicoleta Florea, de 21 de ani, din Focșani.
    În căutarea unui loc de muncă era și Costică Ghițescu, de 63 de ani, din Focșani care, cu toate că are mai multe calificări, nu reușește să-și găsească serviciu. „Am calificări de ospătar, barman, bucătar și m-am calificat și ca agent pază-securitate. Mai am doi ani până la pensie, dar dacă aș găsi un loc bun de muncă vreau să muncesc mai departe, nu să mă pensionez. Am rămas fără muncă fiindcă am lucrat afară, în Italia, Germania, Anglia, tot prin AJOFM Vrancea. Dar acum m-am întors și caut să mă angajez. Se găsesc foarte, foarte greu locuri de muncă, de mult caut, și prin forțele de muncă, și prin ziare, sunt foarte interesat. Deși am calificări, totuși nu găsesc. E problema vârstei… Pe cei de peste 40-50 de ani nu-i mai angajează nimeni, toți vor tineret. Cei ca mine au mari probleme, dar eu încerc”, a spus bărbatul.

        Persoane cu risc de marginalizare, prezente la Bursă

    La Bursa de vineri și-au încercat șansele de angajare și beneficiarii locuințelor protejate din Odobești, ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Aceștia au spus că doresc să muncească orice, însă foarte greu găsesc angajatori care să vrea să le facă contracte de muncă. „Am vrea orice să muncim. Am căutat, am mai fost și la alte Burse, am căutat și pe cont propriu, dar nu am găsit, așa că am mai lucrat ca zilieri, pe ici pe colo. Eu am mai lucrat ca și confecționeră zece ani, dar nu mai vreau să lucrez în meseria asta. Colega mea a lucrat la primărie, la spații verzi… Nu știu dacă găsim ceva de muncă”, au spus Tinca Floarea și Camelia Stanciu.
    Cu speranțe în suflet au venit la Bursa generală de la Sala Balada și un grup de 14 deținuți de la Penitenciarul Focșani, care mai au puțin până la liberare și care doresc să se angajeze pe măsura calificărilor dobândite. Iuliana Giurgea, comisar șef de penitenciare – director adjunct Reintegrare Socială, care i-a însoțit, a declarat că „suntem colaboratori de îndelungat timp ai AJOFM Vrancea, iar azi suntem prezenți la Bursă cu 14 deținuți. Sunt în regim semi-deschis și în ultima perioadă de executare. Au fost calificați în meserii ca frizer și operator introducere și validare date și sunt pregătiți să se angajeze. Șansele de angajare depind atât de disponibilitatea lor de a duce o viață socială liberă și fără infracționalitate, de dorința lor, cât și de oportunitățile ce le sunt oferite de comunitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?