Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„Avem nevoie de Spital la Mărăşeşti, nu de cămin de bătrâni!“


Primarul orașului Mărășești, Constantin Vlase, le-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu, primului ministru Emil Boc, ministrului Sănătății Cseke Attila, în care solicită menținerea spitalului din localitate și revenirea asupra deciziei de transformare în cămin de bătrâni. Edilul arată că Spitalul Orășenesc Mărășești deservește circa 20.000 de locuitori ai orașului precum și ai localităților învecinate. În orașul Mărășești locuiește o importantă comunitate de cetățeni de etnie rromă, aproximativ 3.000 de persoane, în Cartierul Modruzeni și Cartierul Nou, care „pe fondul  lipsei locurilor de muncă, și datorită nivelului scăzut au numeroase pro-bleme de sănătate și apelează frecvent la serviciile medicale de specialitate”.
„Având în vedere numărul mare al pacienților aflați în evidența Spitalului din Mărășești, complexitatea cazuisticii, cât și distanța considerabilă pe care ar trebui să o parcurgă bolnavii pentru efectuarea unui control de specialitate, fără a mai lua în  calcul costurile și timpul pierdut al suferindului  impun păstrarea acestei unități spitalicești în forma actuală”, arată primarul Constantin Vlase.
Edilul atrage atenția că, potrivit prevederilor art.169 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății „Ministerul Sănătății Publice reglementează și aplică măsuri de creștere a eficienței și calității serviciilor medicale și de asigurare a accesului echitabil al populației la serviciile medicale” iar prin propunerea de  reprofilare a Spitalului Mărășești în cămin pentru bătrâni nu va fi realizat acest deziderat legislativ aprobat.
„Întreaga populație este revoltată, iar eu, în calitatea pe care o am și ca reprezentant ales al acestor cetățeni, îmi exprim vehement protestul la această decizie aberantă. În rândul populației atmosfera este foarte tensionată și cu greu i-am convins pe reprezentanții acestora să nu iasă în stradă pentru proteste vehemente. Pentru a se putea menține o stare de liniște publică în rândul cetățenilor orașului Mărășești și a localităților învecinate, cer imperios să se revină asupra acestei decizii de a transforma Spitalul Orășenesc Mărășești în cămin pentru bătrâni, iar spitalul nostru să rămână Spitalul orașului Mărășești. La Mărășești avem nevoie de Spital, nu de cămin de bătrâni!”, arată primarul Constantin Vlase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?