Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO:Prezentări de carte în cadrul unui „Mozaic editorial”


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Tritonic Grup Editorial invită vrâncenii iubitori de lectură la un mozaic editorial, ce se va desfășura marți, 29 aprilie, de la ora 11.30, la sediul central din strada Mihail Kogălniceanu nr. 13. 
Își vor prezenta volumele Camelia Crișan, lector universitar doctor la SNSPA, autoarea volumului Corporațiile și societatea, Eugen Lenghel, autorul volumului „9 Istorii Reutilizate”, colecția LIT 2014, coordonatorul revistei Fictiuni.ro, și Bogdan Hrib, scriitor și editor, autorul volumului „3+1 povestiri cu Stelian Munteanu” și al romanului „Ultima Fotografie”. „Evenimentul va fi deschis cu lansarea și prezentarea volumului «Corporațiile și societatea. Responsabilitatea socială corporativă, între act voluntar și obligație» al autoarei Camelia Crișan, lector universitar doctor la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative  București). Volumul «Corporațiile și societatea», apărut la Editura Tritonic, în colecția Comunicare Media, a fost apreciat și prezentat în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, în noiembrie 2013, iar la dezbatere au participat numeroase personalități din care amintim: conf. univ. dr. Dumitru Bortun, dr. mat. Nicușor Dan, Mircea Geoană, dr. ec. Adrian Vasilescu, prof. univ. dr. Cătălin Zamfir”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
 Conform Cameliei Crișan, cartea oferă o privire la nivel academic asupra       responsabilității sociale corporative, autoarea definind fenomenul, punându-l în relație cu alte dimensiuni științifice, precum teoriile etice, și descriind astfel un nou model al relațiilor dintre corporații și societate. „«Corporațiile și societatea» este o carte extrem de utilă celor care lucrează în domeniu, precum și celor care se pregătesc în amfiteatre universitare să intre în acest domeniu fascinant, cu adevărat un domeniu de viitor. (…) Cartea Cameliei Crișan nu vorbește despre prezentul-care-se-consumă, ci despre prezentul-care-se-naște”, scrie, în prefața cărții, conf. univ. dr. Dumitru Bortun.
 Volumul „9 istorii reutilizate”, de Eugen Lenghel, constituie o colecție care acoperă mai bine de un sfert de secol de activitate literară. „Ritm, idee, suspans, finaluri neașteptate, accident științific, acțiune, teme de meditație, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel într-o carte care trebuie citită mai ales de aceia care au rămas perpetuu îndrăgostiți de epoca de aur a science-fiction-ului și care știu din teorie sau simt din instinct că stilul clasic nu se demodează niciodată”, spune, despre acest volum, Dan Doboș, jurnalist și scriitor.
 Volumul „3+1” de Bogdan Hrib, conține patru povestiri, scrise alert în stilul caracteristic al autorului. Despre autorul volumului „Ultima fotografie”, Bogdan Hrib, scriitorul Horia Gârbea, membru USR, spune: „Bogdan Hrib este romancier în sensul cel mai pur al cuvântului, se mișcă natural în proza de întindere, cu acțiune, personaje, intrigă. El trece acum de la subgenurile mai dinamice, crime, thriller, mystery, pe care le-a frecventat cu succes, la un roman de dragoste cu o nuanță ușor exotică, dar și mai profund în măsura complexității sporite a personajelor”. 
       Cărți la preț de editură
 Editura Tritonic, reprezentată de Bogdan Hrib, fondatorul acesteia, va expune  un stand de carte, la prețuri de editură, în holul Bibliotecii Județene Vrancea și va prezenta volumele nou apărute în ultima jumătate de an, în colecțiile Academice – Comunicare media, Sociologie, Istorie, Instituții și politici publice, autorii lor fiind cadre didactice de la Universitatea București, SNSPA, UBB Cluj, Univ. Al. I. Cuza din Iași, UP Timișoara și altele.  
În partea ficțională vor fi prezentate noile apariții în colecțiile: LIT – de literatură, Mystery & Thriller, Fantasy și Cașmir. „Așadar, îi invităm pe toți iubitorii de lectură, elevi, cadre didactice, bibliotecari, scriitori vrânceni, colaboratori, la acest mozaic editorial, marți, 29 aprilie, ora 11.30, la sediul central al bibliotecii, să participe la acest eveniment în care se vor prezenta noile titluri, din domenii diferite, și unde autorii vor intra în dialog cu participanții”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?