Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii, iniţiaţi în arta încondeierii ouălor


Elevii clasei a III-a A, de la Liceul Tehnologic din Panciu au făcut cunoștință cu tehnicile de încondeiere a ouălor de Paște. Ei au folosit atât șabloanele, cât și materialele, care le-au fost puse la dispo-ziție de învățătoarea Anișoara Vizitiu și maistrul instructor Maria Cristescu, de la Clubul Elevilor din localitate. „Activitatea a făcut parte dintr-un proiect educativ, desfășurat în parteneriat, intitulat «Împreună la școală, împreună în viață». Ea a urmărit cunoașterea, în amănunt, a tehnicilor specifice de încondeiere, materialele care se folosesc în acest scop, semnificația și rolul culorilor utilizate. Concomitent, elevii au fost încurajați să lucreze în echipe, să fie inventivi și originali”, a precizat Maria Cristescu.
Grupați în echipe de lucru și folosind, pe lângă acuarele, și materiale precum orez, mălai și griș, copiii au desenat, au pictat și au realizat lucrări care, în perioada imediat următoare, vor fi expuse atât în clasă, cât și la Clubul Elevilor.
Tot în cadrul activității, ei au putut afla mai multe amănunte despre arta încondeierii ouălor de Paște, originea acesteia, în care perioadă din Postul Mare se vopsesc/încondeiază ouăle, ce tehnici se folosesc în diferite zone din țară și ce semnificații au cromatica, respectiv modelele decorative folosite. În finalul activității, pentru munca lor, elevii au fost recompensați cu dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?