Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Au început înscrierile pentru Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“


Înscrierile pentru cea de-a IX-a ediție a Concursului Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” au început vineri. Evenimentul este organizat de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu, Protoieria Orașului Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea. Concursul are loc în perioada 20-23 septembrie 2017 și este deschis participării tuturor elevilor. Manifestarea este aprobată în Calendarul Activităților Educative Naționale, Domeniul Cultural Artistic – Arte Vizuale, poziția 47 și își propune promovarea respectului pentru valorile fundamentale educaționale, culturale, religioase și morale, estetice și artistice, sociale și de relaționare competițională prin instituirea unei legături mai strânse între școală ca mediu instituțional educativ și Biserică.     Înscrierea în concurs se face de către fiecare participant în parte, prin completarea unui formular ce poate fi găsit pe site-ul  oficial, http://concursulsfteodosie.wixsite.com. Data limită a înscrierilor este 17 septembrie 2017.
    Ca în fiecare an, Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi”  are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creștină, Cântec de toacă și Muzică psaltică. Tema secțiunii Creație digitală este „Apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului” și presupune realizarea unei prezentări digitale utilizându-se aplicația Microsoft Office-Power Point. Secțiunea Artă creștină cuprinde subsecțiunile Icoană pe sticlă, Icoană pe lemn și Grafică. Pentru subsecțiunea Grafică tema este „Apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului”. Pentru subsecțiunile Icoană pe sticlă și Icoană pe lemn, tema stabilită este „Icoana bizantină”. Premiile vor fi acordate în cadrul festivității ce va avea loc după finalizarea concursului, în data de sâmbătă, 23 septembrie 2017, la ora 15.00, în incinta Mănăstirii Brazi. Susținerea financiară a premiilor corespunzătoare celor 4 secțiuni ale concursului este asigurată de Primăria Orașului Panciu și Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural.
    Lista elevilor participanți premiați, lucrările și, respectiv, prestațiile acestora vor fi postate pe site-ul concursului, pe canalul Youtube al concursului, pe site-ul liceului organizator și pe pagina web a profesorilor de religie vrânceni. „Concursul Național «Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi» omagiază ctitorul acestui așezământ monahal și, totodată,  ocrotitorul spiritual al orașului Panciu. Anul acesta, concursul se desfășoară chiar în perioada în care mănăstirea îl prăznuiește pe Sfântul Teodosie, pe 22 septembrie și precede o altă sărbătoare de tradiție, «Zilele Orașului Panciu», ediția a XIII-a. Vom avea o perioadă plină de manifestări culturale la care îi invităm atât pe păncenii de pretutindeni, cât și pe prietenii noștri din toată țara”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?