Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Momente de stand-up comedy în Poligonul Smârdan


După câteva zile pline de instrucție, în comun cu militari din străinătate, joi, în Poligonul Smârdan, au fost organizate activități sportive și un moment de stand-up comedy. Bucuria participanților a fost de nedescris, după cum transmit militarii vrânceni aflați în poligon.
    Militari din Garnizoanele Focșani, Buzău, Galați și Brăila se află în poligonul Smârdan de la jumătatea acestei luni, atunci când a început un exercițiu de verificare a gradului de pregătire și executare a comenzii și controlului pentru deplasarea forțelor din garnizoanele de dislocare la pace în poligonul Smârdan, din județul Galați, precum și de evaluare a activităților de instruire ale acestor structuri, prevăzute a se desfășura în cadrul exercițiului „Wind Spring 15”.
    Exercițiul multinațional „Wind Spring 15” va dura până pe 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din județul Galați, și la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din județul Constanța, cu scopul antrenării în comun, într-o concepție unitară, a militarilor din țări membre ale NATO și partenere, pentru menținerea capacității operaționale a structurilor și îndeplinirea cerințelor specifice de interoperabilitate și standardizare ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.
    La acest exercițiu participă peste 2.200 de militari cu armament și tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României și Statelor Unite ale Americii, care vor desfășura activități de planificare operațională, trageri de luptă și vor rezolva situații tactice complexe. „Wind Spring 15” face parte din seria activităților de instruire în comun, care se desfășoară atât în țară, cât și în afara teritoriului național, în cadrul Operației „Atlantic Resolve”, pentru aplicarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind menținerea stabilității și securității regionale, în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?