Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Polițiștii se întâlnesc cu elevii de liceu


La nivel național se află în derulare campania „Åži tu poți fi polițist”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române. În Vrancea sunt în curs de desfășurare activități de promovare a campaniei, perioadele de implementare ale acesteia fiind  martie – iunie și octombrie – decembrie. Grupul țintă este reprezentat de elevii din clasele a XI-a și a XII-a de pe raza județului. Campania are drept scop promovarea, în rândul grupului țintă, a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate, respectiv școlile de Agenți de Poliție și Academia de Poliție A. I. Cuza București.
    „Recrutarea și selecția resurselor umane sunt procese vitale pentru organizație, dezvoltarea sa ulterioară fiind influențată de calitatea desfășurării acestora. Plecând de la această premisă și analizând situația curentă înregistrată la nivelul Poliției Române, apreciem că o campanie de promovare a profesiei de polițist și a ofertei educaționale este benefică atât din punct de vedere organizațional, cât și în plan individual, pentru persoanele care optează pentru o astfel de carieră. Din punct de vedere individual, dezvoltarea unei cariere profesionale în acord cu abilitățile personale reprezintă o premisă importantă pentru incluziunea socială a tinerilor”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Astfel, prin derularea unor activități de informare și consiliere a elevilor de liceu, există posibilitatea ca aceștia să-și crească abilitățile de orientare profesională. În acest context, campania își propune să promoveze profesia de polițist și oferta educațională a instituțiilor de specialitate în rândul cât mai multor elevi care, ulterior, să-și manifeste disponibilitatea și interesul pentru a urma o carieră în structurile poliției.
    Aceștia vor avea astfel acces la informații cu privire la condițiile de admitere și de studiu din instituțiile de învățământ ale MAI, având o opțiune în plus atunci când se vor decide în privința propriei cariere. Totodată, se vor familiariza cu activitatea cadrelor angajate în Poliția Română din diverse structuri, care vor participa la acțiunile organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?