Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Memorialul Viorel Ion consolidează legăturile LPS Focşani ­ BALS


În 2014, în vară, în Franța, pe terenul școlii de Rugby BALS, echipele U 17 și U 19 ale Liceului cu Program Sportiv Focșani și ale BALS și-au disputat Trofeul Lilian Lacabanne, în memoria celui ce a fost Lilian Lacabanne, promotor al rugbiului în zona Pirineilor, în locălițile Barbazan, Aureilhan, Laloubere, Semeac, Comitetul Armagnac ­ Bigorre. Patru frumoase formații de juniori au onorat memoria celui plecat mult prea devreme și fac echipe de rugby ale îngerilor și au legat o prietenie ce se dovedete foarte puternic.
În aprilie 2015, patru formații de juniori, U 16 și U18 ale LPS Focșani și BALS, au dat consistența unui alt moment omagial ­ cel consacrat marelui om de rugby, constructor de școală de rugby, de echipe și carctere, manager remarcabil la nivel local, dar și națională, celui ce a fost profesorul Viorel Ion. Tinerii rugbiști și-au disputat, sâmbătă,  18 aprilie, pe stadionul Milcovul din Focșani, cupele și medaliile oferite de organizatorii Memorialului Viorel Ion. Așa cum avea să remarce Jean Marc Lacabanne, conductorul delegației franceze care a petrecut în Vrancea câteva zile la invitația LPS Focșani, în afară de spectatorii care au asistat la meciurile Memorialului, de undeva, din cerurile în care au plecat, au privit și au vegheat Lilian Lacabanne și Viorel Ion, așa cum ar fi făcut-o și aici, pe pământ, dacă viața ar mai fi avut răbdare cu ei.
Despre meciurile de sâmbătă, de pe Milcovul:
Jocurile au fost precedate de intonarea imnurilor naionale al Franței și României, iar loviturile de începere a meciurilor au fost date de Åžtefan Viorel Mihai și de doamna Anca Ion, finul, respectiv soția regretatului Viorel Ion.

Under 16: LPS Focșani ­ BALS 12-29 (5-19)
Focani U 16: Covaschi, Obrja, Osman, Mocanu, Ciocoia, Bizadea, Băciucă, Rarinca, Azoiței, Costea, Trandafir, Munteanu, Leic, Nanu, Tănase. Rezerve: Nichițelea, Ardeleanu, Bolovan, Bîra, Barbu, Irimia, Mihai, Raba.
A fost un meci frumos, spectaculos, trăsăturile școlii franceze de rugby dovedindu-se temeinic asimilate ș de echipa pregătită de fostul mare intenațional român, Iulian Dumitraș. Jucăorii gazdă au meritul de a fi încercat să răspundă cu un joc la fel de deschis valoroilor lor adversari, cărora le-au înscris un eseu și, cu puțină mai multă concentrare, puteau spera la un scor mai strâns!

U 18: LPS Focani ­ BALS 27-17 (15-5)

U 18: Năpârcă, Macovei, Cotici, Cozma, Boștină, Marin, Stroe, Guțan, Mădălin Vișan, Vintilă Frățilă, Nistor, Berbecea, Rusu, Lechea. Rezerve: Perjeru, Vlad Vișan, Mihai Ciobotaru, Gabriel Ciobotaru, Mîndrescu, Leuștean. Ca și anul trecut, focșănenii s-au impus printr-o prestație solidă și o determinare remarcabilă. Au culcat de cinci ori balonul în terenul de țintă al partenerilor de întrecere – prin Răzvan Rusu, Năpârcă, Stroe, Vintilă și Berbece, Vintilă reușind și o transformare. Juniorii U 16 ai BALS și juniorii U 18 ai LPS Focșani au primit cupele și medaliile cuvenite câștigătorilor Memorialului Viorel Ion. Premierea a fost făcută de doamna Anca Ion, de consilierul local Aurel Bîcu și directorul LPS Petruț Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?