Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Memorialul „Viorel Ion“, la prima ediţie


Anul trecut, două echipe de rugby juniori de la Liceul cu Program Sportiv Focșani au fost în Franța, la Tarbes, pentru a susține două jocuri de verificare împotriva echipelor Under 16 și 18 de la RC Bals. În acest an, clubul de pe Milcov, alături de Primăria și Consiliul Local Focșani, dar și câțiva sponsori, vor întoarce vizita unei delegații a Comitetului Armagnac – Bigorre, ca parte a unui program care poate pentru contribui la dezvoltarea colaborării dintre rugbyul din Pirinei și cel focșănean.
Astfel, pe 18 aprilie, de la orele 14.00 respectiv 16.00, pe Stadionul Milcovul din Focșani vor fi programate două jocuri amicale între echipele Under 16 respectiv Under 18 și 19 ale Liceului cu Program Sportiv Focșani și RC Bals, un oraș din apropiere de Tarbes (Franța), partide care se vor disputa în cadrul Memorialului „Viorel Ion”. Jucătorii celor patru echipe vor primi tricouri inscripționate cu chipul regretatului Viorel Ion, cel care a plecat dintre noi pe 18 august 2014.
Delegația franceză va sosi la Focșani mâine seară și va fi cazată la Pensiunea Monte Carlo, iar pe durata șederii în județ, membrii săi vor vizita mai multe monumente turistice de la Soveja și Lepșa, dar și sediul Primăriei municipiului Focșani, această vizită fiind programată sâmbătă, la ora 10.00. Delegația din Hexagon va fi formată din aproximativ 60 de persoane, printre acestea aflându-se și consilieri locali din Tarbes.
Anul trecut, două echipe de la LPS Focșani au participat la Memorialul „Lilian Lacabanne”. Echipa de rugby Under 18 a LPS Focșani a pierdut, 57-0 în francezilor, iar gruparea Under 19 a LPS a câștigat trofeul, după ce a trecut, 27-17 (12-7) de echipa de juniori a Comitetului Armagnac – Bigorre, alcătuit din localitățile Barbazan, Aureilhan, Laloubere și Semeac. Echipa Under 19 a LPS Focșani a evoluat cu: Savin, Băisan, Ailincăi, Năpârcă, Åžtefan Rusu, Darie, Tătăruș, Constantin, Cabalortă, Mania, Dumitașcu, Berbece, Nistor, Răzvan Rusu, Doruș, Mihăilă, Macovei, Stroe, Lechea, Tatu, Tomozei, Cosma. La finalul confruntării, fiecare jucător al echipei de pe Milcov a primit câte o diplomă și medalie din partea gazdelor.
Din delegația vrânceană care a participat la turneul din Franța au făcut parte, printre alții, directorul LPS Focșani, Mihai Petruț, directorul clubului CSM 2007 Focșani, Marian Rădulescu, dar și consilierul local, Aurel Bâcu. Pe Stadionul „Milcovul” din Focșani, prima confruntare de rugby s-a disputat pe 17 aprilie 1988, între Naționalele Românei și Spaniei, joc care a contat pentru CE FIRA și încheiat cu victoria echipei noastre, scor 16-7.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?