Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spaţii moderne pentru funcţionarea tomografului


Primăria Panciu a scos la licitație proiectul de investiții privind „Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea”. Valoarea totală estimată a investiției este  1.229.712 lei fără TVA. În cadrul aceluiași proiect, a fost deja achiziționat computerul tomograf de ultimă generație.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” Domeniul de intervenție 3.1 „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” și este implementat în perioada 14 septembrie 2013-13 ianuarie 2015. „Cel mai important lucru este faptul că, datorită acestui proiect, ambulatoriul Spitalului Orășenesc a fost dotat cu un tomograf computerizat de ultimă generație. Acest lucru va contribui la stoparea direcționării pacienților din oraș sau din localitățile aparținătoare către Spitalul Județean sau alte unități sanitare și, implicit, reducerea costurilor de deplasare în alte localități pentru stabilirea unui diagnostic sau pentru realizarea unei consultații care necesită aparatură medicală”, a precizat primarul Iulian Nica.
Edilul șef din Panciu a precizat că acest proiect completează un altul, cu finanțare europeană, intitulat „Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu”, derulat de Primăria Orașului Panciu. „Pe lângă modernizarea clădirii existente și crearea condițiilor pentru desfășurarea optimă a activității medicale, proiectul mai prevede și dotarea ambulatoriului integrat cu aparatură performantă, precum și dotări specifice pentru laboratorul de analize și pentru activitatea de kinetoterapie/ fizioterapie/ recuperare. Continuăm, astfel, să investim în sănătate, un domeniu prioritar pentru Primăria Orașului Panciu. Dorința noastră este ca medicii de la Spitalul Orășenesc să beneficieze de cea mai modernă aparatură, pentru a-și putea desfășura activitatea, iar pacienții să aibă acces la cele mai bune servicii medicale”, a declarat primarul orașului Panciu, Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?