Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proiectul de reabilitare a Crângului Petreşti, scos la licitaţie


Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație, pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul de lucrări și dotări aferente proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. În cadrul acestui proiect se are în vedere executarea de  lucrări pentru realizarea următoarelor obiective de investiții: piste de biciclete, parcări, alei, infrastructură tehnico-edilitară, platforme de odihnă acoperite și neacoperite, platforme de observație, mobilier urban, zone de vizitare cu acces neîngrădit, împrejmuiri, implantare material vegetal, iluminat public, sistem de supraveghere video, pavilion administrație, modernizare DC 144, grupuri sanitare, etc. Valoarea estimată fără TVA este de aproximativ 18 milioane de lei fără TVA.
Arhitectul șef al județului, Daniela Olaru, a declarat că acest proiect a fost scos la licitație după ce au fost îndeplinite toate formalitățile și a avut loc vizita în teren a reprezentanților autorității de management. „Proiectul «Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces» s-a aflat în dezbatere publică și putem spune că a stârnit interesul vrâncenilor, care s-au arătat interesați de finalizarea acestui proiect. De asemenea, pe data de 23 februarie a avut loc vizita în teren a reprezentanților autorității de management al proiectului. În urma derulării acestor etape, proiectul este scos la licitație pe SEAP”, a precizat arhitectul șef al județului, Daniela Olaru.
Reamintim că în luna noiembrie 2014, proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces” a fost prezentat vrâncenilor de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Acesta a spus că proiectul este dorit de mulți ani de zile de cetățenii Focșaniului și ai județului Vrancea, amintind că regele Ferdinand a donat municipalității 41 de hectare de pădure în Crângul Petrești, special pentru crearea unui parc de recreațiune și agrement, așa cum este stipulat în decretul regal. „Vrem ca toți cetățenii interesați ai municipiului Focșani și ai județului Vrancea să vină să vadă macheta proiectului privind amenajarea ariei protejate Crângul Petrești și să ne transmită prin intermediul unor chestionare ce îmbunătățiri mai doresc la acest proiect, ce cred cetățenii că ar trebui să mai conțină acest proiect, în așa fel încât la final să avem un parc de recreere și agrement care să mulțumească pe cetățenii municipiului Focșani, ai județului Vrancea și de ce nu, la un moment dat, să devină o arie de interes  regional pentru că vom face demersurile necesare ca restul de pădure până la 100 de hectare să fie transferați din administrarea Romsilva în patrimoniul public al județului Vrancea”, a afirmat Marian Oprișan.

   Toate drumurile adiacente Crângului Petrești vor fi lărgite
 
Prin implementarea proiectului, Consiliul Județean Vrancea, împreună cu partenerii săi, își propune amenajarea Crângului Petrești prin realizarea de zone destinate accesului pietonal, de odihnă și socializare, astfel încât turiștii și localnicii să beneficieze de un spațiu natural, în care se vor putea recrea. De asemenea, vor fi create facilități pentru practicarea sporturilor în aer liber, prin construirea de piste pentru biciclete, pentru role și skateboard. Activitățile recreative se vor putea derula în condiții de siguranță atât ziua cât și seara, prin utilarea infrastructurii create cu rețea de iluminat public și sistem de supraveghere video.
În vederea atingerii obiectivului general, se vor crea circuite de trotuare și piste de biciclete care pornesc de la ieșirea din E85, pe DJ 204E, traversează Crângul Petrești pe DC 144 și se întorc la Focșani, pe DC 143. Circuitele vor fi realizate prin reabilitarea celor trei sectoare de drumuri și construirea de trotuare și piste de biciclete. Pistele și trotuarele vor fi construite de-a lungul DJ 204E, DC 144 și DC 143 în perimetrul Focșani – Petrești – Vânători pe o distanță de 5,8 km. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 22,4 milioane lei. Din bugetul propriu al Consiliului Județean se va lărgi la patru benzi (12 m) DJ 204 E Focșani-Petrești. Drumul comunal 143 Vînători – Plaja Putna va fi lărgit de la 6 la 7 metri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?