Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO :Un cerşetor trebuie să plătească amenzi de 360 mii lei Primăriei Focşani


Aproximativ 60 la sută dintre focșăneni și-au plătit taxele și impozitele datorate municipalității pe anul în curs și au beneficiat de o reducere de 10 la sută, susțin reprezentanții Primăriei Focșani. Directorul Direcției de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Focșani, Neluș Nazîru (FOTO), a declarat că din cei 32.670 plătitori de taxe și impozite persoane fizice înregistrați la nivelul municipiului Focșani, 20.120 au achitat total sau parțial taxele datorate. „Am colectat aproximativ 60 la sută din taxele și impozitele datorate municipalității de către persoanele fizice la clădiri și terenuri. Gradul de colectare este mai mic la mijloacele de transport. Acest lucru este obișnuit deoarece s-au plătit mijloacele auto cu impozit mic. Restanțele se înregistrează la mijloacele de transport de capacitate cilindrică mai mare și unde nu s-a achitat în totalitate”, a precizat Neluș Nazîru. Acesta a adăugat că din cei 24.534 de deținători de mijloace de transport au achitat integral doar 12.196 de deținători, adică mai puțin de 50 la sută dintre proprietari.
    Neluș Nazîru a susținut că în cazul persoanelor juridice, gradul de colectare este de numai 45,88 la sută, mai mic decât cel din anul 2014. „La persoanele juridice situația este mai rea decât cea din anul precedent, deoarece gradul de colectare la clădiri și terenuri este de numai 45,88 la sută. Suntem sub nivelul anului precedent. Sunt foarte multe societăți care până acum își plăteau impozitele și taxele dar anul acesta nu au reușit. Bănuiesc că este de vină și modul în care se desfășoară activitatea în comerț în această perioadă. Mulți spun că vor avea încasări, dar în partea ca doua a anului”, a precizat Neluș Nazîru.

   Amenzile de circulație, piatra de încercare a Serviciului de impozite și taxe

    Directorul Direcției de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Focșani a afirmat că municipalitatea stă prost la încasarea amenzilor de circulație, situație regăsită an de an. „Numai de la începutul acestui an am primit 5.822 de procese verbale în valoare de 1.139.000 lei. Din această sumă s-au încasat doar 420 de mii de lei, procentul de încasare fiind de 37 la sută”, a precizat Neluș Nazîru. Acesta a explicat și de ce Primăria Focșani nu poate controla această problemă. „Amenzile de circulație sunt marea problemă a noastră deoarece amenzile sunt foarte greu de controlat.  De regulă, cei care au de plătit amenzi și care sunt într-un număr destul de mare, nu dețin bunuri sau chiar mijloacele de transport cu care sunt sancționați nu le aparțin și din acest motiv sunt foarte greu de executat. Ducem o muncă destul de dificilă deoarece trebuie să ne adresăm societăților la care lucrează cei în cauză sau Direcției de Finanțe la care să găsim înțelegere pentru a găsi conturi sau alte bunuri deținute de cei aflați în executare silită”, a spus Neluș Nazîru.

   Amenzi care nu pot fi recuperate niciodată

    Åžeful Direcției de Taxe și Impozite a precizat că există persoane care au amenzi de sute de mii de lei, care nu pot fi recuperate niciodată, deoarece persoanele în cauză sunt cerșetori care nu mai au domiciliul în Focșani. Un astfel de caz este cel al lui Marian Bejgu, care are amenzi date de polițiștii bucureșteni în valoare de 340 de mii de lei. „Bejgu are în buletinul de identitate eliberat în 1988 adresa de  domiciliu pe strada Constructorului din Focșani, însă nu mai stă la această adresă din 1990, dar amenzile continuă să vină tot la Focșani pentru că nu și-a schimbat buletinul și nici adresa de domiciliu”, a spus Neluș Nazîru. Tot din cerșetorie, Marinică Munteanu „a strâns” amenzi de peste 70 de mii de lei. Åži în acest caz banii nu vor fi recuperați niciodată deoarece în cartea de identitate este trecută mențiunea „fără domiciliu”, situație în care se mai găsesc aproximativ 20 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?