Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: INTERVIU cu actorul Andi Vasluianu


Actorul Andi Vasluianu își dezvăluie, într-un interviu acordat AGERPRES, secretele, vorbind despre marea sa pasiune – teatrul. Acesta povestește despre colaborarea cu ceilalți actori pe care îi are alături pe scenă, despre relația cu regizorii, dar și despre plăcerea de a face parte din distribuția unui film. „Întâlnirile sunt frumoase. Până la urma-urmei eu tratez și meseria asta, de ceva timp, cu dorința de a mă întâlni cu mine și cu ceilalți și, prin ei, să mă întâlnesc pe mine, cumva, și nu pentru succesul ăsta imediat, care e efemer în ultimă instanță. Azi e, mâine nu mai e”, spune tânărul actor. El își aduce aminte și de momentele care i-au adus succesul. ”Dacă îți faci treaba bine, nu faci altceva decât să fii imaginea bună a teatrului, dacă nu ți-o faci bine, nu ești imaginea nici măcar a ta”, afirmă Andi Vasluianu.

AGERPRES: În prezent faci parte din trupa permanentă a Teatrului Nottara…
Andi Vasluianu: Da, sunt angajat acolo, deja.

AGERPRES: Dar continui să joci, bineînțeles, și în alte teatre, spre exemplu, aici, unde suntem acum, la Comedie. Simți nevoia să aparții unui teatru anume?
Andi Vasluianu: Nu simt nevoia decât dintr-un anumit punct de vedere și aici o să fiu foarte cinstit. În România este foarte greu să trăiești doar dintr-un singur salariu, nu ai cum, este absolut imposibil, cel puțin în meseria mea. Dar eu sunt dintre cei norocoși, dintre cei care a avut baftă și cu filmul și am reușit să mă descurc și cu câștigurile de acolo, dar sunt foarte mulți actori, majoritatea, care trăiesc dintr-un singur salariu și este îngrozitor. Acum, de fapt, cel mai cinstit este așa: eu teatru am început să fac din ce în ce mai mult în ultimii cinci ani. Fac teatru de când am terminat facultatea, sunt angajat și la Ploiești, la ”Toma Caragiu”, și încă sunt angajat și am cumul de funcție la ”Nottara”, dar mi-a plăcut foarte tare să fac teatru. Acum, în București, joc mult mai des.

AGERPRES: Joci atât în spectacole ale unor regizori consacrați, cât și în spectacole puse în scenă de regizori tineri.
Andi Vasluianu: Eu cred că îmi reiau drumul, pentru că, după ce am terminat facultatea, am făcut multe scurtmetraje la studenți, pentru că nu știam film, noi făcând numai teatru, ca actori. Am bătut la ușă, am zis că vreau și eu să joc, că nu știu ce este cu filmul, nu știu ce se întâmplă, și atunci am făcut cu foarte mulți studenți scurtmetraje, multe, și datorită lor, cumva, am intrat în filmul profesionist. Iar acum cred că prospețimea tinerilor regizori e extrem de benefică, pentru mine cel puțin, și de fiecare dată am fost împreună cu tinerii, am avut o apropiere de cei mai tineri.

AGERPRES: Cum îți alegi rolurile? Sau te aleg regizorii pe tine?
Andi Vasluianu: Câteodată cred că sunt ales de către roluri, dar câteodată… Bine, în principiu citesc piesa și, dacă îmi place, bine. Evident trebuie să-mi placă și regizorul.

AGERPRES: Atât în film, cât și în teatru ai jucat roluri pe teme contemporane. Este o alegere a ta sau a regizorilor?
Andi Vasluianu: În film, cel puțin, este foarte greu să refuzi. Am refuzat niște proiecte care mi s-au părut absolut de nefăcut, dar în principiu am cam acceptat tot ce mi-a venit pentru că se fac extrem de puține filme în România, paleta este foarte îngustă. N-am prea mult de ales. Dacă aș fi într-o țară în care să se facă 60-70 de filme și să mi se trimită câte cinci scenarii acasă și să zic: Pe ăsta îl fac, pe ăsta nu-l fac, ar fi ok, dar primesc un scenariu pe an, dacă am noroc.

AGERPRES: Când te vom revedea pe marele ecran?
Andi Vasluianu: Păi o să iasă, sper, sper în curând, să iasă, pentru că noi l-am făcut deja de vreo doi ani, dacă nu mă înșel, am făcut „Acasă la tata”, care e scris de Mimi Brănescu, a fost filmat, cu Alex Papadopol în rol principal, eu joc rolul secundar, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Sorin Cociaș și mai sunt, dacă îmi scapă cineva să mă ierte, dar cam pe aici. E un film foarte frumos și un text extraordinar care a fost pus în scenă la Teatrul Act, eu jucând și acolo, și jucând același rol și în teatru, și în film.

AGERPRES: Ce proiecte ai în continuare în teatru, poate pe micul ecran?
Andi Vasluianu: Pe micul ecran acum se aude că se scrie pentru sezonul doi la serialul „Umbre”, acesta va trebui să înceapă. Deocamdată sunt concentrat pe ce vreau eu să fac, pe filmul pe care vreau să-l regizez, și dacă dă Dumnezeu să iasă un scenariu foarte bun, așa cum îmi doresc, o să-l și fac cât mai repede.

Interviul integral pe http://www.agerpres.ro/cultura/2015/04/03/interviu-andi-vasluianu-eu-tratez-meseria-asta-cu-dorinta-de-a-ma-intalni-cu-mine-si-cu-ceilalti-si-prin-ei-sa-ma-intalnesc-pe-mine-12-21-46

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?