Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

ATENŢIE de unde cumpăraţi! AMENZI de şase mii de lei pentru laboratoare de patiserie din Adjud şi Focşani


Luna aprilie este o perioadă a controalelor pentru inspectorii DSVSA. La începutul lunii sunt în derulare controalele din perioada Sărbătorilor Pascale. Verificările intensive ale echipelor mixte de control vor continua până pe 4 mai. Directorul DSVSA, Necula Botezatu a precizat că sunt controale mixte, în colaborare cu Protecția Consumatorilor, polițiști, jandarmi, ISU. Autoritățile sanitar veterinare fac verificări la cei care comercializează ouă, lapte și produse din lapte, la unități de alimentație publică, târguri, piețe, unități de panificație, hoteluri, pensiuni și chiar biserici și mănăstiri.
    Până acum, în patru zile au fost verificate 31 de firme, respectiv unități de alimentație publică, abatoare, depozite de ouă, laboratoare de cofetărie, secții de patiserie și panificație. „În urma controalelor au fost aplicate două sancțiuni, cu o valoare de șase mii lei pentru două laboratoare de patiserie din Adjud și Focșani. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare”, a explicat directorul Botezatu.
    Acesta a adăugat că verificările vor continua inclusiv în trafic pentru a depista transporturile ilegale de miei. Împreună cu poliția vor fi oprite autovehiculele care transportă animale și se vor verifica documentele de proveniență a animalelor și cele care atestă starea de sănătate a animalelor, emise de medicii veterinari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?