Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

PANICĂ la Pediatria Spitalului Judeţean! Cadrele medicale şi pacienţii, speriaţi de LILIECI!


De ceva timp, pe timpul nopții, pacienții, dar și cadrele Spitalului Județean din Focșani au avut o surpriză nu tocmai plăcută. Pe holul spitalului, înainte de intrarea în Secția de Pediatrie, au putut fi văzuți mai mulți… lilieci. Dacă anumite cadre medicale s-au speriat, altele au fost mult mai curajoase și au prins liliecii. „Am văzut lilieci de mai mul timp. În turele de noapte apar. Într-o seară, eu am omorât unul cu o mătură. Dar am o colegă care s-a speriat de moarte într-o noapte, îi era frică de el, mai ales că ăștia se prind în păr. Sunt atât de hidoși de parcă sunt vampiri. Când zboară au cam 30 de centimetri. Într-o altă seară au venit gardienii și au omorât vreo trei-patru lilieci. Eu am auzit că liliecii ar veni din podul spitalului. Noroc că n-au intrat în secție, că speriau copiii”, ne-a declarat o infirmieră din Spitalul Județean.
    O mămică, ce a fost internată acum două săptămâni cu copilul în Secția de Pediatrie, ne-a spus că și ea a văzut liliecii. „Am văzut un liliac mort pe holul spitalului, la intrarea în secție. Foarte scârbos. Într-o altă seară le auzeam pe asistente cum se plângeau că le e frică să iasă pe hol, ca să se ducă la magazie, că zboară liliecii, iar într-o altă seară am auzit că gardienii au omorât mai mulți lilieci. Este inacceptabil! Cum să fie lilieci în spital? Dacă intră în secție și sperie copiii?”, ne-a spus revoltată mămica din Focșani.
    De altfel, pe o pagină de Facebook, mai multe persoane au sesizat prezența liliecilor la Spitalul Județean. „Liliacul mort era pe holul spitalului! Adică până la intrare în secție! Exact lângă ușa care desparte holul de secție. Da! L-au omorât de aseară, iar mortăciunea a rămas pe holul spitalului până acum ceva timp!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina respectivă de facebook, însoțit de o poză. „L-a prins o femeie și l-a omorât. Sincer mie mi-e cam frică să mai stau în spital. Noaptea foșnesc gândacii, acum zboară și liliecii. Åži nimeni nu face nimic”, se arată în alt mesaj.

   Reprezentanții Spitalului Județean confirmă prezența liliecilor

    Reprezentanții Spitalului Județean au precizat că liliecii nu vin din podul spitalului, ci, cel mai probabil, din curtea spitalului, unde sunt două clădiri vechi, neutilizate. „S-a verificat podul spitalului și nu s-a găsit niciun cuib de lilieci. Probabil, în curtea spitalului fiind multă vegetație și două clădiri vechi, nerevendicate și nefolosite, e posibil să se fi aciuat câțiva lilieci. Unul dintre ei a intrat pe geam, în holul spitalului, iar asistenții medicali s-au sesizat, chemând muncitorii, care l-au prins”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Vrancea fac verificări în Spitalul Județean, acestea vizând și Secția de Pediatrie.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?