Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Aparatură performantă, de ultimă generație, la Spitalul Municipal Adjud

Conform unei postări de Facebook, „având ca scop îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite, Spitalul Municipal Adjud a achiziționat recent prin proiectul de dotări cu echipamente și aparatură medicală “Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19” un turn de artroscopie performant, de ultimă generație, cu tot cu instrumentarul aferent, care oferă imagini prin camera video 4K de cea mai înaltă calitate. În acest mod s-au creat condițiile optime pentru efectuarea la cel mai înalt standard a intervențiilor de artroscopie”. În postarea de pe pagina de facebook a unității spitalicești adjudene, se arată că „echipa operatorie condusă de dr. Ciprian Bârgu, medic primar ortoped, șef compartiment, are o bogată experiență (peste 15 ani) în intervenții de acest tip – meniscectomii parțiale, totale, reconstrucții ligamentare, în această perioadă spitalul devenind un loc renumit și căutat în tratarea acestei patologii”.

Sursa citată mai arată că „recent, în dotarea blocului operator al Spitalului Municipal Adjud a intrat un nou echipament medical, turnul laparoscopic cu instrumentar (FOTO), numărându-ne astfel printre unitățile medicale în care se efectuează operații de înaltă performanță. Intervenția laparoscopică sau chirurgia minim invazivă reprezintă o tehnică specială, modernă de practicare a chirurgiei. Comparativ cu operația clasică deschisă, există numeroase beneficii ale chirurgiei laparoscopice:

– durere redusă după operație; – incizii, și în consecință cicatrici, mult mai mici; – traumă minimă asupra peretelui abdominal; – risc mic de complicații postoperatorii; – spitalizare redusă. Intervențiile chirurgicale se efectuează de echipa chirurgicală condusă de medicul șef al secției de chirurgie generală dr. Blaglosov Gabriel, în colaborare cu dr. Seresht Hamid. Noul echipament medical face parte din proiectul de dotări cu echipamente și aparatură medicală „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19”, în valoare de 12.257.048,69 lei, semnat pentru finanțare în octombrie 2020”.

Pe de altă parte, tot pe pagina de facebook a Spitalului Municipal Adjud se arată că „prin bunăvoința unor OAMENI DE BINE precum: Fundația Dan Voiculescu, Vrancart SA, Luxtrans SRL, Bamirom Grup SRL, Grup Șerban, Nomis 2003 SRL și Nicușor Răuță, în Spitalul Municipal Adjud au intrat prin sponsorizare, următoarele echipamente: 2 electrocardiografe, 6 defibrilatoare, o trusă de urgență și plăcuțe braille pentru nevăzători, toate în valoare de 63.634 lei. Vă mulțumim în numele pacienșilor spitalului pentru acest act caritabil și vă dorim multă sănătate!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?