Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Intervenţii pentru protecţia împotriva inundaţiilor


Angajații de la Filiala de Îmbunătățiri Funciare Vrancea au intervenit cu stațiile de pompare-evacuare pentru a proteja zonele locuite și terenurile agricole, atunci când au fost cantități prea mari de apă din cauza precipitațiilor sau topirii bruște a zăpezii. Directorul Filialei, Dan Mocanu, a prezentat bilanțul acțiunilor din 2014, dar și acțiunile desfășurate de la începutul acestui an. Anul trecut, împreună cu SGA și autoritățile locale din Tătăranu, s-a intervenit pentru deblocarea pârâului Bălanu, fiind prevenită inundarea locuințelor și a terenurilor agricole din zonă. De asemenea, stațiile de pompare evacuare de la Nănești-Măicănești au fost folosite pentru evacuarea excesului de apă. Se estimează că au fost evacuate peste 433 mii metri cubi de apă la stațiile de pompare menționate.
Activitățile filialei au vizat și investițiile la amenajările de îmbunătățiri funciare. Pentru 2014 au fost alocate fonduri pentru lucrări de combatere a eroziunii solului la Bolotești și la Vitănești. Însă, a precizat Dan Mocanu, fondurile alocate nu au fost cheltuite în totalitate. Din suma totală de 2,7 milioane lei, s-au cheltuit puțin mai mult de 600 mii lei. Motivele sunt diverse, însă în principal este vorba de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis constructorului să realizeze lucrările.
Dan Mocanu a arătat că au fost executate lucrări de terasmanete, reabilitări de drumuri antierozionale, gabioane, pere de beton pe canale și debușee. „Considerăm o prioritate ca, în cazul defrișărilor din zonele împădurite, să se efectueze un studiu de impact care să cuantifice efectul acestor tăieri asupra funcționalității lucrărilor de îmbunătățiri funciare, având în vedere și faptul că există o strânsă interdependență între împădurirea sau menținerea vegetației forestiere și lucrările de îmbunătățiri funciare din arealele respective”, se arată în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?