Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Incendii de vegetație uscată stinse de pompieri


Șapte incendii de vegetație uscată au fost stinse de pompieri la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Astfel, în intervalul 20-22 martie, serviciile voluntare și profesioniste pentru situații de urgență au localizat și lichidat șapte incendii de vegetație uscată, flăcările amenințând să se extindă la gospodării sau la plantații de viță de vie. „Suprafețele afectate variază de la 500 mp până la 11 ha. Localitățile pe teritoriul cărora au avut loc astfel de evenimente sunt Focșani, Panciu, Å¢ifești, Bolotești, Mărășești, Sihlea și Huruiești (în județul Bacău). În toate aceste cazuri, flăcările au fost stinse înainte de a putea produce pagube.  Pentru prevenirea unor evenimente similare, care se pot solda atât cu pagube asupra mediului, cât și cu un consum mare de resurse umane și materiale, recomandăm cetățenilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse și să nu fumeze în locurile cu pericol de incendiu ori explozie. Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primării), după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar sau privat pentru situații de urgență. De asemenea, trebuie respectate normele specifice de apărare împotriva incendiilor atunci când se utilizează focul deschis, atât pentru prepararea hranei, cât și pentru igienizarea terenurilor. Nerespectarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, a transmis căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Duminică, pompierii au intervenit și în sprijinul unui echipaj al ambulanței,  pentru a transporta un bărbat supraponderal din locuința sa, aflată pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Focșani, până la ambulanță, pentru ca acesta să poată fi dus la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
    De asemenea, în perioada 20-22 martie, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea a 37 situații medicale de urgență.
Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc problemele respiratorii, cardiace și diferite traumatisme. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit atât în municipiile Adjud și Focșani, cât și în comunele Câmpuri, Corbița, Bârsești, Boghești, Golești, Homocea, Milcovul, Păulești, Răcoasa, Ruginești, Slobozia Ciorăști, Soveja, Spulber, Tănăsoaia, Å¢ifești, Vânători și Vidra, acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?