Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Gălățeanul care a vrut să mituiască un polițist, trimis în judecată


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancvea l-au trimis în judecată pe Valeriu Iulian O., din județul Galați, care pe data de 13 martie a vrut să mituiască un polițist din Panciu. Gălățeanul, care a recunoscut comiterea faptei, va fi judecat pentru dare de mită, dosarul fiind deja înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea.
    La data de 13 martie, polițiștii au încercat să-l oprească pe gălățean în trafic, dar acesta nu s-a supus semnalelor și și-a continuat deplasarea către Cosmești. Polițiștii vrânceni au luat legătura cu ai lor colegi din județul vecin, iar autoutilitara a fost blocată în trafic pe raza localității gălățene Cosmești. În autoutilitară, polițiștii au găsit peste 4.000 de araci, pentru care șoferul nu avea documente de proveniență și transport. Întrucât aceștia urmau să fie confiscați, conducătorul auto a încercat să o dea la pace cu polițistul vrâncean, promițându-i acestuia o sumă de bani.
Polițistul a anunțat intenția cetățeanului, iar ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Vrancea au organizat un flagrant. „La data de 13 martie a.c., ora 15.10, polițiștii din Panciu au încercat să oprească în trafic o autoutilitară și pentru că șoferul acesteia nu s-a supus măsurilor legale, s-a procedat la urmărirea mașinii în trafic pe DN 205 E. Împreună cu polițiștii din Cosmești, autoutilitara a fost blocată în trafic pe raza localitații gălățene. În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit faptul că autoutilitara era condusă de O. Valeriu-Iulian, de 38 ani, din comuna Umbrărești, județul Galați. Totodată, în bena autoutilitarei, acesta transporta cantitatea de 4.050 de araci, fără a deține documente legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost condus la Ocolul Silvic Panciu, unde s-a confiscat întreaga cantitate de material lemnos și a fost sancționat contravențional la regimul silvic și rutier pentru neoprire la semnalul polițistului. Pentru ca agentul de poliție să nu întocmească procesul verbal de constatare a contravenției, conducătorul autoutilitarei i-a promis acestuia că-i va oferi suma de 2.000 lei. Polițiștul a sesizat imediat fapta și sub coordonarea parchetului  și cu sprijinul ofițerilor DGA s-a organizat flagrantul la sediul Poliției orașului Panciu, ocazie cu care O. Valeriu-Iulian a fost depistat când oferea polițistului suma de 1.500 lei”, au transmis polițiștii la momentul comiterii faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?