Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Spitalul Adjud, ultimul pe lista comisiei de acreditare


Spitalul Municipal Adjud va fi supus procesului de acreditare abia în 2016. Conducerea unității a făcut solicitare către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), urmând ca membrii comisiei să ajungă la Adjud în trimestrul I sau II al anului 2016. „Pentru că nu avem manager și mai durează până va fi organizat concursul, am solicitat la CoNAS ca vizita comisiei să vină în 2016. Prima variantă ar fi trimestrul al II-lea, iar a doua, primul trimestru. Bani de taxă avem”, ne-a spus medicul Daniela Bunea, directorul medical al Spitalului din Adjud.
La Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, vizita comisiei CoNAS va fi în iunie a.c., iar la Spitalul Comunal din Vidra în al treilea trimestru al anului în curs. În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Focșani, membrii CoNAS au venit în decembrie anul trecut, dar până în prezent nu se știe dacă unitatea a primit acreditarea sau nu. În prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la CoNAS este Spitalul Orășenesc din Panciu.
Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a stabili dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standarde UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădiri moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?