Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sfaturi radicale pe site-urile creștine din România:


„Nu te machia, nu purta fuste scurte sau pantaloni strâmți și, mai ales, nu dansa, altfel vei fi pedepsit de Dumnezeu chiar și cu moartea”. Astfel de sfaturi radicale apar tot mai des pe site-uri care se pretind creștine. Autorii anonimi sau care-și dau false identități susțin că ei sunt aceia care îi pot învăța pe credincioși cum să ducă o viață fără de prihană. Patriarhia precizează că nu are nimic de-a face cu astfel de învățături și cere frecvent sprijinul autorităților pentru închiderea acestor surse.
Pe un site, chipurile cu învățături creștine, găsim mărturia unor tinere care se plâng că sunt ignorate de băieți pentru că au sânii mici. Acestea sunt sfătuite de administratori să nu aleagă drumul eșecului, adică să NU apeleze la implanturi cu silicon, ci să se bucure că bărbații stau departe de ele. Iată și explicația: „Foarte greu îi va fi unei fete cu sânii mari să-și dea seama dacă prietenul ei o iubește cu adevărat sau pur și simplu a fost hipnotizat de niște balcoane spațioase”.
Fetele din zilele noastre contestă acest tip de răspuns. „Nu cred că un băiat ar sta cu o fată doar pentru sâni”, a spus o fată. Altfel, pe același site sunt certate femeile care poartă fuste scurte sau pantaloni strâmți, dar și cele care-și vopsesc părul și unghiile. „Nu consider că dacă te infrumusetezi puțin strici ceva, din contra”, a spus o fată.
Pe un alt site, dansul pare să fie cel mai mare dintre păcate. Tot aici, așa zisele învățături susțin că oamenii care stau împreună fără a fi cununați sunt mai păcătoși decât ucigașii și nu pot fi îngropați în cimitir. Exemple de așa-zise încălcări ale moralei creștine găsim și la cea care se recomandă Maica Eustasia. În viziunea acesteia, anestezia la naștere este invenția diavolului, care-i fură femeii mântuirea prin ușurarea chinului facerii. „Nu trebuie să stagnam ca niște oameni ai grotelor, trebuie să evoluăm. Ar fi culmea să rămânem la același nivel”, a spus o fată.
Reprezentanții Patriarhiei nu își asumă aceste pagini de internet și consideră că în spatele lor s-ar afla fanatici. „Se prezintă că fiind site-uri ale Bisericii Ortodoxe Române, dar nu au niciun fel de aprobare sau binecuvântare. Grav este că ele nu aduc lumina în sufletele celor care intră pe aceste site-uri, ci, dimpotrivă, mai multă confuzie”, a spus Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Oficialii Patriarhiei au reclamat la poliție mai multe astfel de site-uri și încearcă să afle cine este în spatele lor. Aceste pagini de internet pot fi suspendate doar în baza unei hotărâri judecătorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?