Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Se fac înscrieri la cursul gratuit de mediator sanitar


Vrâncenii care doresc să obțină calificarea de mediator sanitar se pot înscrie la cursul gratuit de formare profesională ce va fi derulat în Focșani, de Societatea Națională de Cruce Roșie, începând cu luna aprilie, în cadrul proiectului „Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. Cursurile sunt autorizate CNFPA, iar la înmânarea diplomei de absolvire, absolventul primește 960 lei.
    La cursul de „Mediator sanitar” se pot înscrie persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: au minim studii gimnaziale (8 clase); sunt angajați cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, după cum urmează: personal nedidactic sau administrativ, cu atribuții specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor administrației publice locale și sistemul privat (grădiniță cu program normal, grădiniță cu program prelungit și grădinița care funcționează împreună cu creșa cu program zilnic, grădinița cu program săptămânal si grădinița care funcționează împreună cu creșa cu program săptămânal, grădinițe și creșe private); personal administrativ și auxiliar, cu atribuții specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor subordonate Direcțiilor de Asistență Socială și Protecțiea Copilului (centre de plasament, centre îngrijire persoane vârstnice, centre îngrijire copii etc.); personal administrativ și auxiliar, cu atribuții specifice domeniului medico-social din cadrul unităților sanitare, publice și private; personal administrativ și auxiliar, cu atribuții specifice domeniului medico-social din cadrul asociațiilor și fundațiilor.
    Nu sunt eligibili angajații din domeniul medico-social care au un nivel de calificare superior nivelului 2 de calificare și nici angajații pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 3. Nu se pot înscrie la acest curs nici angajații ce au beneficiat de vreo o altă finanțare din fonduri publice naționale sau comunitare în calitate de participant, pentru programul de formare profesională „Mediator sanitar”. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre nu sunt eligibili angajații ce au participat la cursurile anterioare derulate în cadrul proiectului „Pro – Sănătate”, nici angajații cu pregătire postliceală în domeniul medical-sanitar și/sau pregătire superioară (studii superioare) și nici persoanele fizice autorizate să desfășoare activități economice în mod independent, intreprinderi familiale și individuale.

    Documente necesare înscrierii

    Documentele necesare înscrierii la cursul de mediator sanitar sunt: copii de pe actul de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie/hotărâre de divorț (dacă este cazul) și copie de pe actul de studii al ultimei școli absolvite (diplomă și foaie matricolă); aviz medical cu specificația „apt curs”; adeverința de la locul de muncă, care să ateste faptul că persoana este angajată într-o unitate din domeniul medico-social, în structurile menționate la condițiile de înscriere; adeverința de la locul de muncă trebuie să includă și un extras din fișa postului în care se identifică atribuțiile specifice domeniului medico-social (în original).
    Persoanele înscrise trebuie să aibă disponibilitatea participării la toate activitățile proiectului. Astfel, ei vor trebui să completeze și să semneze un formular de înregistrare, să dea o declarație-consimțământ, precum și o declarație pe propria răspundere, semnată și datată. Totodată, cursanții au obligația de a participa la activitățile de informare, consiliere și orientare profesională și să participe la derularea cursului. Acesta se va derula pe parcursul a 28 de săptămâni, și anume 12 săptămâni de pregătire teoretică, de luni și până vineri, într-o sală de curs din Focșani, și alte 16 săptămâni de pregătire practică, tot de luni până vineri, fie la locul de muncă fie la alți angajatori din domeniul medico-social. 
    În a 28-a săptămână de la începerea cursului participanții vor avea de susținut examenul final, în fața unei comisii constituite din doi specialiști desemnați de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială și coordonatorul de formare al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. „Proiectul «PRO-SÄ‚NÄ‚TATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă» este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică «Catalactica», în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Informații suplimentare cu privire la cursul de mediator sanitar se pot obține la telefon 0755.024.727 sau email: ciprian.moisei@yahoo.com, persoană de contact Ciprian Moisei, coordonator local campanii, sau la telefon 0742.035.041 sau email:  gheobrat@yahoo.com, persoană de contact George Brătășanu, expert informare, consiliere și orientare profesională. De asemenea, informații se mai pot obține și la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, cu sediul în strada Dimitrie Cantemir nr. 5 din Focșani, unde se fac și înscrierile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?