Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Serbare de Moş Nicolae în Biserica din Bordeştii de Jos


Biserica parohială din Bordeștii de Jos a fost, duminică, gazda unui eveniment duhovnicesc și didactic deosebit. Prin implicarea preotului paroh și a cadrelor didactice din sat, s-a organizat o serbare de Moș Nicolae. Evenimentul a făcut parte din programul catehetic dezvoltat la nivelul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei în Postul Nașterii Domnului, care a fost implementat și de parohia bordeșteană. După oficierea Sfintei Liturghii, părintele Cristinel Muscalu a încercat să-i familiarizeze pe elevii și preșcolarii prezenți cu detalii despre Moș Nicolae.
Susținuți cu emoții de părinți și sub directa supraveghere a cadrelor didactice, cei mai mici dintre participanții la slujbă au încântat publicul prezent cu poezii și cântece. Moșul a fost bucuros de efortul lor și ținând cont de cumințenia de care au dat dovadă pe parcursul anului, ei au fost recompensați pe măsură. Participanții au primit din partea părintelui paroh, ca mesager al Moșului, daruri constând în dulciuri și iconițe.
„Trăim vremuri din ce în ce mai tulburi, tocmai de aceea trebuie să facem eforturi susținute să ducem mai departe stindardul acesta al credinței. Piedicile sunt multe, dar trebuie să ne străduim. Acum că am ajuns la final, trăim o bucurie ce nu poate fi expusă în cuvinte, că am putut organiza acest eveniment. Pe de o parte am adus bucurie celor ce au format publicul spectator, căci stând în spatele copiilor am putut să le văd chipurile, ce s-au înseninat la auzirea cântecelelor și poeziilor intonate din sufletele lor pline de puritate, iar pe de altă parte vedem că și cei mici se bucură de darurile primite. Pe această cale, țin să le mulțumesc atât cadrelor didactice pentru faptul că au răspuns afirmativ chemării noastre, de a organiza această serbare, dar și celor ce au pus umărul ca să-l ajute pe Moș să-și ducă la bun sfârșit tradiția încetățenită de a face cadouri copiilor”, a spus preotul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?