Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Președintele Federației de Șah vine la Focșani


Președintele Federației Române de Șah, Sorin Avram Iacoban (FOTO), vine astăzi la Focșani. Întâlnirea va avea loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, începând cu ora 12.00. Vor participa Ionel Ambrosie, inspector de educație fizică și sport, membrii consiliului consultativ al disciplinei, dar și profesorii de specialitate care au fost nominalizați să predea șahul în școli ca disciplină opțională în anul școlar 2014-2015. Sorin Avram Iacoban va înmâna profesorilor angrenați în această activitate trusele necesare, formate din garnituri de piese, table pliabile de șah și manualele specifice.
Reamintim faptul că la începutul anului școlar, inspectorul Ionel Ambrosie a dorit să implementeze experiemental șahul în școli ca opțional. La nivelul județului Vrancea sunt patru școli din mediul urban unde se joacă șah, respectiv Școala 2 Focșani – profesor Marian Drăgan, Școala 2 Adjud – profesor Florica Dulgheru, Școala Nicolae Iorga Focșani – profesor Nucu Laurențiu, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu – profesor Raul Cioran. Din mediul rural sunt implicate următoarele instituții de învățământ: Școala Pufești – profesor Adrian Lovin, Școala Gologanu – profesor Constantin Iarca, Școala Golești – profesor Petrică Damian și Școala Popești – profesor Dan Perișan.
„Este o onoare pentru cadrele didactice de educație fizică și sport din județul nostru vizita domnului Sorin Iacoban. Va fi o discuție fructuoasă și ne vom elucida mai bine de ce șahul este o disciplină importantă în viața elevilor și a tinerilor și de ce trebuie implementată cu adevărat în școli, încă de la clasele primare. Cred că învățarea și aprofundarea acestui joc influențează pozitiv starea psihică a copilului, obișnuit astăzi să butoneze calculatorul toată ziua. Activitățile școlare și extrașcolare sportive și jocul de șah sunt interesante și oferă oportunități pentru o dezvoltare normală și intelectuală a elevilor”, a spus Ionel Ambrosie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?