Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

AMENINŢĂRI cu procese pentru clădirea de birouri din zona Teatru


Magdalena Veron, un investitor din București, amenință cu un proces Consiliul Local și Primăria dacă nu obține aprobarea consilierilor locali pentru ridicarea unei clădiri de birouri în parcul din spatele Cofetăriei Teatru. Bucureșteanca este proprietarul terenului din iunie 2014, iar documentația Planului Urbanistic Zonal pentru clădirea sa nu a primit votul Consiliului Local Focșani la ședința din decembrie. Era și dificil de obținut această aprobare fiind vorba de o zonă importantă pentru locuitorii Focșaniului. Iar proiectul PUZ-ului prezintă mai multe derogări de la actualul Plan de Urbanism General.
    În primul rând, proprietarul terenului vrea ca „funcțiunea urbanistică subzonă de spații verzi” să se transforme în „subzonă de spații și servicii”. Chiar dacă spune că nu afectează mediul, construcția îi va afecta pe oamenii care locuiesc în blocurile din zonă deoarece în PUZ nu sunt prevăzute locuri de parcare. Adică oamenii care vor veni la clădirea de birouri își vor parca mașinile pe locurile de parcare ale locatarilor blocurilor. „Se vor folosi ca locuri de parcare aferentă imobilului propus acelea din parcarea existentă în spatele blocurilor nr. 15 și 17 care este relativ liberă dimineața”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.
    Documentele prezentate de bucureșteancă includ și inexactități. Pe de o parte, PUZ-ul, inclusiv schițele sunt pentru adresa de pe strada Cuza Vodă iar certificatul de urbanism, la solicitarea Magdalenei Veron, a fost emis pentru adresa de pe strada Republicii, nr.3.
    Consilierii locali sunt chemați să aprobe astăzi PUZ-ul pentru această investiție sub amenințarea unui proces din partea Magdalenei Veron. Aceasta spune că va solicita și daune interese pentru că nu este lăsată să folosească imobilul pe care îl deține. „Îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanței de judecată în vederea realizării dreptului meu și a obligării atât a Primăriei Focșani cât și a Consiliului Local Focșani la plata unor daune interese pentru lipsa de folosință a imobilului proprietatea mea”, se arată în solicitarea bucureștencei. Totodată, aceasta mai cere să i se comunice și motivele pentru care i-a fost respinsă solicitarea referitoare la aprobarea PUZ-ului în ședința din decembrie deoarece, spune Veron, „lucrarea îndeplinește toate condițiile legale și toate cerințele impuse prin certificatul de urbanism”. Mai mult, conform acesteia, clădirea de birouri „nu va avea un impact negativ asupra mediului, dimpotrivă va aduce un plus estetic zonei unde va fi amplasată”.
    Tot la ședința de astăzi, un alt investitor, Cristinel Lazăr, de la LG Constructione, solicită aprobarea PUG pentru ridicarea unui bloc pe strada Mare a Unirii. Spre deosebire de proiectul de la Teatru, la acest bloc vor fi locuri de parcare pentru fiecare apartament, se asigură locuri chiar și pentru spațiul comercial de la parter. Totodată va fi realizat un loc de joacă pentru copii dar și 200 metri pătrați de spații verzi.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?