Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Majoritarii din CL Focșani încearcă să predea din nou cheile ultimului apartament liber din Blocul Onasis

Saga ultimului apartament liber din Blocul Onasis, situat pe strada Măgura din Focșani, pare a se încheia odată cu un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare la care au fost convocați aleșii locali focșăneni. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 3 februarie, apare și un proiect inițiat de câțiva dintre aleșii grupului majoritar format din sânul PNL și USR, referitor la „aprobarea extinderii de spațiu pentru familia (…) din imobilul situat în strada Revoluției nr.16, bloc C2, ap.56, tronson II, în imobilul de locuințe sociale situat în strada Măgura nr. 123, ap. 4”. Inițiatori ai proiectului apar a fi Mirela Stroie (aripa USR) și Ionel Costea, Victor Dumitru și Liviu Macovei – aripa PNL-istă.

Una peste alta, prin proiect pare că se vrea a se repara nelegalitatea „scăpată” de majoritari în urmă cu câteva luni, când au dăruit apartamentul în discuție unei familii care nu îndeplinea criteriile. Doar pentru că pot tăia și spânzura după bunul plac. Nelegalitate în urma căreia și Prefectura Vrancea a intentat un proces, de altfel. Bineînțeles, până nu trece proiectul în forma anunțată și avizată, multe se mai pot întâmpla, dat fiind că există „antecedente”. În forma propusă și care ar putea intra la vot, dacă nu cumva majoritarii decid să mai modifice ceva pe ici pe colo astfel încât să își satisfacă unele interese, familia luată în discuție pentru extinderea de spațiu locuiește în prezent într-o garsonieră de 20,65 de metri pătrați, în timp ce apartamentul pus la dispoziție are 42,85 mp.

În documentație se precizează că este necesară revocarea ultimei hotărâri adoptate de majoritari, ceea ce înseamnă că „în blocul de locuințe sociale situat în Focșani, strada Măgura 123 rămâne disponibil din punct de vedere juridic apartamentul (…), este necesar reanalizarea solicitărilor de extindere spațiu locativ”. Acestea fiind spuse, „în urma reanalizării solicitărilor de extindere locuințe, dar și a anchetelor sociale întocmite pentru toate familiile (…), o familie ce deține contract de închiriere în vigoare pentru locuința socială (…) îndeplinește criteriile stabilite prin Regulamentul pentru repartizarea și închirierea locuințelor sociale aparținând Municipiului Focșani și poate beneficia de extindere de spațiu conform normelor minimale de spațiu”.

Membrii Comisiei sociale au analizat 705 de dosare care fuseseră depuse până pe 25 ianuarie anul acesta, dintre care doar 30 au fost admise, pentru restul constatându-se că „solicitanții nu au procedat la actualizarea dosarelor ori nu au îndeplinit criteriile”. Din cele 30 admise, cel mai mare punctaj a fost de 115 puncte, context în care s-a propus în același timp și inițierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități pe anul în curs pentru repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat.

Proiectul în sine este de asemenea propus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Focșani, fiind asumat sub semnătură de consilieri locali Stroie, Costea, Dumitru și Macovei, membri ai Comisiei sociale. Comisie din care ar face parte scriptic și Livia Marcu – aripa PNL-istă. Numai că aceasta din urmă nu s-a mai obosit să semneze și proiectul sau alte documente atașate, posibil din cauza altor oboseli pe care le resimte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?