Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

În Focşani va fi constituită Asociaţia „Părinţi pentru ora de religie“


După ce s-a constituit la nivel național, având-o drept președinte pe Liana Stanciu, Asociația „Părinți pentru ora de religie” va avea o filială și în Focșani. Astăzi (sâmbătă), începând cu ora 17.00, un grup de inițiativă constituit din părinții unor elevi de la școlile din Vrancea se va reuni la Teatrul Municipal pentru a  forma această asociație și a-și alege conducerea.
    Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, se arată că „Asociația Părinți pentru ora de Religie este o organizație neguvernamentală a părinților interesați de educația complexă, completă și de calitate a copiilor lor, educație care presupune, pe lângă latura morală, estetică,tehnologică, și o componentă religioasă. Membrii acestei asociații consideră că educația fără religie înseamnă școală fără suflet, neam fără Dumnezeu și fără identitate, susțin îmbunătățirea calității orei de Religie, precum și menținerea rolului și importanței acestei discipline de învățământ.”
    Mai multe detalii găsiți pe www.oradereligie.ro.
    Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat că ministerul a solicitat inspectoratelor școlare să informeze părinții că pentru participarea copiilor la ora de religie trebuie să depună o cerere, conform deciziei Curții Constituționale, adăugând că termenul este 6 martie. Cererea se găsește la secretariatul fiecărei școli.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?