Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Oprişan i-a cerut DEMISIA lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților


Vicepreședintele PSD Marian Oprișan i-a cerut, miercuri, în BPN, demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, ca urmare a adoptării în Comisia de Cod electoral a votului indirect pentru președinții de CJ, au precizat surse din PSD. Totodată, Oprișan i-a cerut demisia lui Zgonea și din funcția de președinte al Comisiei de Cod electoral.
Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, miercuri, că cererea sa privind demisia lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei și a Comisiei de Cod electoral a reprezentat o „chestiune simbolică”, arătând că a solicitat discutarea modalității de vot pentru președinții de CJ în BPN și CExN. „În BPN a existat o discuție absolut principială, pe argumente. Eu s-ar putea să nu mai candidez în 2016 la funcția de președinte al CJ, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem o lege serioasă, solidă, modernă, pentru alegerea autorităților locale”, a spus Oprișan după BPN.
El a arătat că nu poate să fie de acord ca, după ce în 2008 s-a dat posibilitattea tuturor cetățenilor să-și aleagă direct conducătorii administrației publice județene, să se revină asupra acestei soluții în 2015. „Nu putem să venim în 2015 și să spunem că nu e bună democrația sau cea mai democratică soluție prin care cetățenii să participe la viața comunității. Aceasta este o abordare greșită. Am decis să purtăm discuții la BPN de luni, discuții în CExN, cu grupurile parlamentare, și împreună vom adopta cea mai bună decizie”, a spus Oprișan.
Întrebat ce se întâmplă cu cererea sa privind demisia lui Zgonea de la șefia Camerei și de la cea a Comisiei de Cod electoral, Oprișan a spus că acest lucru a reprezentat o „chestiune simbolică”. „Vă spun, a fost o chestiune simbolică, ca să ne trezim o dată pentru totdeauna și să nu mergem cu măsuri heirupiste atunci când ele pot genera ce? Am trecut prin experiența votului indirect, când un președinte de CJ era ales de 20-30 consilieri și această formulă a generat corupție pentru că pe bază de bani, unii consilieri au fost mituiți și s-au făcut majorități altele decât cele alese de cetățeni. Pe de altă parte dăm posibilitatea partidelor politice din Capitală să stabilească cine sunt președinții de CJ”, a spus Oprișan.
El a spus că la BPN al PSD de miercuri Ponta nu s-a pronunțat în favoarea votului indirect pentru președinții de CJ. „Dacă domnul Ponta îl susține pe domnul Zgonea, atunci va rămâne la latitudinea Parlamentului ce se va decide. Dacă Parlamentul decide așa, eu cred că e un pas înapoi”, a mai spus Oprișan.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?