Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Nouă candidaţi pentru concursul de la Direcţia Agricolă


Nouă funcționari de la Direcția Agricolă se pregătesc pentru un concurs de ocupare a celor șase posturi de la nou înființata Direcție de Inspecții și Control. Procedura privind organizarea concursului, bibliografia, numele candidaților au fost publicate, vineri, pe site-ul Ministerului Agriculturii. Inițial, lista cuprindea zece nume de funcționari cu atribuții de inspecții însă una dintre persoane, cu atribuții și în zootehnie, a trecut la Agenția Națională de Zootehnie. Pe lista funcționarilor care pot participa la concursul de la București se află Cristea Alexe, Cătălin-George Apetrei, Gabriel Baiciu, Dumitru Chipăilă, Crin Constantinescu, Narciza Drâmbă, Olimpia-Daniela Iosif, Rodica Popescu și Soare Postolache.
    Concursul este programat pentru 24 februarie și începe de la ora 10. Locul desfășurării examenului este sediul Ministerului Agriculturii, din Bulevardul Carol. Bibliografia care trebuie studiată de candidați cuprinde 22 de legi, regulamente europene, hotărâri de guvern și ordine de ministru referitoare la activitatea din agricultură, de la organisme modificate genetic, atestarea produselor tradiționale până la normele metodologice ale legislației referitoare la comercializarea ouălor. „Candidații se vor prezenta la sediul MADR, la intrarea centrală, începând cu ora 9.30, în vederea repartizării pe săli. Vor avea asupra lor cartea de identitate/buletinul de identitate și pix cu mină de culoare albastră. Accesul în sală după ora 10.00 nu mai este permis”, se arată în anunțul Ministerului Agriculturii. 
    Nou înființata Direcție monitorizare inspecții, verificare și control va prelua activitatea de inspecție, verificare și control de la Direcția pentru Agricultură. Potrivit actului normativ, în fiecare județ vor fi maxim șase funcționari cu atribuții de inspecție și control. Reorganizarea instituțiilor din agricultură mai prevede înființarea Agenției Naționale de Zootehnie, Agenției  Zonei Montane, Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?