Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Șoferii care au tranzitat DN 2N au fotografiat un bursuc mort


Un bărbat din Dumbrăveni a găsit în fața porții, lângă DN 2N, un bursuc mort. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că mai mulți șoferi și-au oprit mașinile pentru a fotografia animalul mort.
    Bogdan Croitoru ne-a declarat că atunci când a ieșit din curte, a crezut că bursucul este viu. După ce l-a atins cu piciorul a realizat că este mort, având o rană în partea din spate. În opinia bărbatului, animalul a fost lovit de vreo mașină. „Cred că a ieșit de pe aici de pe undeva, dintr-o vizuină din spatele casei mele, și a vrut să vină la găini. Era mort lână marginea drumului, probabil l-o fi lovit o mașină sau cine știe ce. Idea e că era mort lângă șosea. Mi-am dat seama ce este pentru că eu am învățat la biologie, la școală, despre animale și l-am recunoscut din prima. Åžtiu cum arată bursucul, râsul, mai toate animalele de pe la noi. Era chiar lângă casă și bănuiesc că ar fi vrut să treacă șoseaua dintr-o parte în alta. Aici sunt și vulpi, și iepuri, toate națiile de animale. Le văd de regulă seara. Este un bursuc destul de mare, cred că este femelă după cum am observat eu. Are pui și cred că a ieșit după ceva pradă. Este primul bursuc pe care în văd în realitate, cum se spune. Chiar este frumos, poate îl ia cineva să îl ducă să îl împăieze”, ne-a spus Bogdan Croitoru. 
În tot acest timp, mai mulți șoferi au oprit și au coborât din mașini pentru a fotografia bursucul mort. „Ce frumos e! Nu am văzut până acum un bursuc real. Chiar îmi place. Poate îl ia cineva să îl împăieze. Cred că l-a lovit vreo mașină ceva și l-a omorât”, a precizat unul dintre aceștia.
Bursucul este un animal care hibernează din noiembrie până la sfârșitul lunii februarie, uneori chiar și în martie. Prin urmare, faptul că bursucul a ieșit din vizuină poate fi un semn că primăvara se apropie. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?