Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan a fost ACHITAT în procesul de la Cluj


     Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, a fost achitat în dosarul de la Cluj. Același lucru s-a întâmplat și în cazul celorlalți inculpați din dosar. Judecătorul a dispus achitarea lui Oprișan pentru infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, utilizarea creditului în alte scopuri, și încetarea procesului penal pentru infracțiunile de uz de fals, complicitate la fals intelectual. Soluția nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.„Mulțumesc lui Dumnezeu și tuturor judecătorilor cinstiți din România pentru că am crezut mereu în justiție în această perioadă. Sigur, nu vreau să revin asupra faptului că nouă ani eu nu am făcut o cerere de amânare. Instanța de fond este cea mai importantă și am încredere în continuare că magistrații judecători cinstiți din această țară, garanți ai statului de drept, vor spune adevărul până la capăt”, a declarat astăzi Marian Oprișan la Antena 3.
   Magistrații au decis încetarea procesului penal și în cazul fostului vicepreședinte al CJ Vrancea, Mircea Diaconu (decedat), pentru infracțiunile de care a fost acuzat.
  Totodată, magistrații au dispus și achitarea lui Ion Costeanu, directorul Direcției Tehnice din Consiliul Județean Vrancea, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, instanța dispunând, totodată, încetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual și uz de fals.
   Instanța a decis achitarea și în cazul Valeriei Teodorescu, directorul Direcției Economice din CJ Vrancea, pentru abuz în serviciu, complicitate la această faptă și complicitate la utilizarea creditului în alte scopruri și încetarea procesului penal împotriva acesteia pentru fals intelectual și uz de fals.
   Un alt inculpat în acest dosar, Liviu Rusu, fost șef Serviciu Drumuri și Poduri din Direcția Tehnică a Consiliului Județean Vrancea, a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, instanța a decis încetarea procesului penal în cazul său pentru complicitate la fals intelectual și uz de fals.
   Instanța a mai decis și achitarea lui Valeriu Iacob, fost diriginte de șantier, pentru complicitate la abuz în serviciu și a dispus încetarea procesului penal pentru fals intelectual și complicitate la uz de fals.
  Magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurător pus de procurori prin decizii din 2005 și 2006 pe mai multe bunuri ale lui Marian Oprișan și ale celorlalte persoane judecate în acest dosar.

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?