Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Directorul ENET s-a „împăcat“ cu hoții care au spart un punct termic


Cei doi tineri, care la finele lunii trecute au fost arestați preventiv pentru furt calificat, după ce au spart un punct termic, au fost puși în libertate. Asta pentru că inculpații s-au împăcat cu partea vătămată, respectiv cu reprezentanții Enet. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că au fost puși în libertate, tinerii nu vor mai fi nici măcar cercetați pentru fapta comisă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. 
    Directorul ENET, Manole Merchea, ne-a precizat că nu s-a constituit parte civilă pentru că prejudiciul a fost recuperat. „Prejudiciul societății a fost un lacăt de 2 lei, motiv pentru care nu ne-am constituit parte civilă. Nu este treaba mea să sancționez intenția, ci a poliției, a procurorilor. Mă costă mai mult cheltuielile cu juristul decât lacătul de 2 lei”, ne-a spus Manole Merchea.
    Anterior împăcării dintre tineri și conducerea ENET, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au făcut verificări peste verificări și au audiat mai multe persoane, până când au ajuns la autorii faptei. 
    Cei doi tineri, Dorinel Èš. și Sergiu George M. au primit mandate de arestare preventivă pe 28 ianuarie, fiind puși în libertate pe 4 februarie. „(…) constată încetată de drept măsura arestării preventive luată față de inculpații Å¢ăranu Dorinel și Mimiș Sergiu George. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Å¢ăranu Dorinel de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/28.01.2015 emis de Judecătoria Focșani. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Mimiș Sergiu George de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 10/28.01.2015 emis de Judecătoria Focșani. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în ședința din Camera de Consiliu, azi, 04.02.2015”, se arată în soluția instanței.
    Cei doi au fost reținuți pe 27 ianuarie, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani, după ore întregi de verificări și audieri. Fapta a fost comisă în noaptea de 26/27 ianuarie și tot atunci polițiștii au primit sesizarea cu privire la spargerea unui punct termic din Focșani. S-au deplasat acolo, iar în apropierea obiectivului au găsit ascunse bunurile furate, respectiv un aparat de sudură, o trusă de sudură, un flex și opt baterii de chiuvetă. După câteva ore, timp în care polițiștii au rămas în zonă, au apărut trei tineri, cu un taxi. Între ei și unul dintre tinerii arestați. 
Băieții, care s-au opus legitimării, au fost luați pe sus de polițiști și duși la sediul poliției pentru audieri. Asta se întâmpla pe la ora 5 dimineața. După ore întregi de audieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au ajuns la concluzia că la comiterea faptei nu au participat toți cei trei care au venit cu taxiul, ci doar Sergiu George, care a acționat cu Dorinel Èšăranu și un frate al acestuia din urmă.
    Potrivit unor surse oficiale, Sergiu George a mai fost condamnat, anul trecut, pentru furt și infracțiuni rutiere. La momentul respectiv nu era major. El a fost  condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat, iar la momentul comiterii faptei de la punctul termic se afla sub supraveghere la Serviciul de Probațiune Vrancea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?