Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

ATENŢIE, şoferi! Locurile în care eşti prins dacă nu ai ROVINIETĂ


Șoferii care circulă pe DN 23 Focșani-Brăila și nu au rovinietă sunt amendați. Asta pentru că începând cu data de 20 ianuarie, camera video de supraveghere a traficului rutier, care este instalată de mai mult timp la ieșirea din Vulturu spre Nănești, a fost pusă în funcțiune. Camera ar fi trebuit pusă în funcțiune de mai mult timp, fiind efectuate inclusiv probe în acest sens. Termenul a fost amânat întrucât numărul mașinilor care nu aveau taxa de drum plătită era foarte mare, iar reprezentanții Regionalei Iași au fost cam depășiți de situație, dându-și seama că nu ar avea personal suficient care să se ocupe de întocmirea proceselor verbale.
    Aceasta este singura cameră fixă funcțională de pe raza județului, iar pe alte drumuri controlul rovinietei este făcut cu autospeciale dotate cu sistem electronic ce verifică automat dacă mașinile au rovinietă sau nu. 
Mașinile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au un grafic de acțiune și periodic se deplasează pe drumurile din județele Moldovei. Atât în cazul camerelor fixe cât și în cazul autospecialelor dotate cu sistem electronic, amenzile sunt trimise acasă proprietarilor autoturismelor care nu au taxa de drum achitată. Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al mașinii care trece prin obiectiv, apoi se fac verificări în baza centrală de date. În cazul în care numărul nu este găsit, se fac verificări în baza de date a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului. După ce proprietarul mașinii fără rovinietă este identificat, pe numele acestuia se întocmește proces verbal, care îi este trimis la domiciliu, prin poștă.
    Reprezentanții CNADNR au anunțat că au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi 15 camere de monitorizare video, pentru a depista autovehiculele care circulă fără rovinietă. Potrivit reprezentanților CNADNR, aceste camere au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de șoferi, iar pe timpul nopții sistemele de supraveghere vor detecta plăcuțele mașinilor în infraroșu.
    Astfel, de la 20 ianuarie au devenit funcționale camere de supraveghere în Vrancea – DN23 – localitatea Vulturu, Cluj – DN75 – localitatea Mihai Viteazu, Satu Mare – DN19 – localitatea Decebal, Caraș Severin – DN58 – localitatea Soceni, Maramureș – DN18 – localitatea Moisei, Dolj – DN56 – localitatea Podari, Dâmbovița – DN71 – localitatea Ulmi, Prahova – DN72 – localitatea Brătășanca,  Mureș – DN15 – localitatea Sângeorgiu de Mureș, Galați – DN26 – localitatea Vînători, Bacău – DN15 – Gîrleni, Neamț – DN15 – localitatea Călugăreni, Vaslui – DN24 – localitatea Crasna, Vaslui – DN24B – localitatea Râșești și Bihor – DN1 – Oșorhei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?