Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

PAID vrea o creştere de 10% a primelor, după o campanie de informare


Societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuințe, PAID, vrea să aloce în acest an 1% din veniturile din 2014 pentru o campanie de informare a populației, care va aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de polițe, de la 1,5 milioane în decembrie 2014, potrivit companiei. „În 2014, veniturile din subscrieri ale PAID au atins 143 milioane de lei și vrem să alocăm pentru campania de informare a populației cu privire la polița PAD o sumă reprezentând 1% din primele companiei. Derularea acestei campanii are aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de polițe și, implicit, la creșterea gradului de cuprindere în asigurare a locuințelor la nivel național”, a declarat directorul general al PAID, Nicoleta Neacșu.
PAID a încheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de polițe, dublu față de 2013, dar în scădere de la un maxim de 1,57 milioane atins la începutul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei. Neacșu a afirmat că a propus autorității de ASF o serie de modificări ale legislației care reglementează funcționarea PAID, care, adoptate, vor ajuta la mai buna funcționare a companiei.
PAID a fost înființată în septembrie 2009. Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia polițe PAD, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 20.000 euro (polițe tip A) sau 10.000 euro (polițe tip B), în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate. Proprietarii care nu își asigură locuințele vor fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?