Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Demis Roussos a murit


Cântărețul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru publicația Le Figaro fiica artistului, Emily. Informația despre decesul cântărețului a fost anunțată și de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineață. Nikos Aliagas este prezentatorul emisiunii de talente „Star Academy” difuzată în Franța. Potrivit Le Figaro, artistul a murit într-un spital din Atena în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cariera lui Demis Roussos, care a fost și membru al grupului Aphrodite’s Chid, a atins apogeul în anii 1980.
    Cântărețul grec Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinți greci expatriați. La începutul anilor 1960, familia a decis să se întoarcă în patria natală, unde tânărul Roussos, care a studiat trompeta și a cântat în corul bisericii din Egipt, a început să cânte în trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite’s Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis și Lucas Sideras. În anul 1969, trupa s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul său album solo intitulat „On the Greek Side of My Mind”, iar în anii ’70 a lansat o lungă serie de hituri precum „This Time It Isn’t Au revoir”, „Happy To Be On An Island In The Sun”, „My Reason”, „My Friend The Wind”, „Velvet Mornings”, „From Souvenir To Souvenir” și „Goodbye My Love, Goodbye”.
    În 1978, cântărețul s-a retras de pe scenă și s-a dedicat familiei. El a lansat albumul „The story of Demis Roussos” în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de teroriști, care l-au ținut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume și protejarea mediului înconjurător. Recunoașterea valorii sale a venit și din partea criticilor, după ce artistul a cântat în mai multe limbi străine, câștigând astfel numeroase premii, precum locul 1 în Japonia cu „The Roussos Phenomenon Ep”, discul de aur în America pentru albumul „Demis”.
    De-a lungul carierei, cântărețul a primit peste 100 de discuri de aur, platină și diamant. Åžarmant și impunător, Demis Roussos a reușit să cucerească inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabilă a convins milioane de oameni să îi cumpere discurile în cariera sa impresionantă de aproape cinci decenii.
    A susținut numeroase concerte și în România. Legătura lui Demis cu România este una cu totul specială și datează de mulți ani. Mai puțină lume știe că artistul grec a fost căsătorit cu o româncă, Pamela Rațiu, astfel că, pentru el, Bucureștiul a reprezentat o a doua casă, unde a revenit de fiecare dată cu mare plăcere. Deși a divorțat de Pamela Rațiu după o căsnicie de 10 ani, cei doi foști parteneri au rămas buni prieteni. Albumele sale s-au vândut în peste 60 milioane de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?