Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Are 40 de ani, iar 21 i-a petrecut la PUȘCĂRIE. Vineri s-a întors în arest, după câteva luni de libertate


Un bărbat din comuna Nereju a stat mai mult la închisoare decât în libertate. Are 40 de ani și a executat, efectiv, 21 de ani de pușcărie. El a fost condamnat pentru viol, tâlhărie, dar și furturi. A fost lăsat în libertate în vara anului trecut, dar nu s-a potolit. Prin urmare, vineri s-a întors în arest.
Bărbatul a fost reținut joi seara de polițiștii din Nereju, după ce a dat o spargere la un magazin din comună. A furat băutură, țigări, dar și cafea. „La data de 22 ianuarie a.c., ora 00.30, polițiștii din Nereju s-au sesizat despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unui magazin din localitate și au sustras mai multe bunuri (țigări, cafea, băuturi alcoolice). În urma investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii l-au depistat pe M. Andrei, de 40 ani, din localitate, asupra acestuia fiind găsite și o parte din bunuri. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. Mai mult, polițiștii din Nereju mai au în lucru dosare în care îl cercetează pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de cuțit.
    Joi după-amiază, după ce l-au audiat, polițiștii l-au reținut pe Andrei M.. Vineri, bărbatul, căruia se pare că-i place mai mult la pușcărie decât în libertate, a fost  prezentat magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare poreventivă. Pe numele său a fost emis mandat pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Merăuță Andrei, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 23.01.2015, ora 15:00, până la 21.02.2015, ora 15:00, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi, 23.01.2015, ora 13:45”, se arată în soluția instanței de judecată. 
    Bărbatul a formulat contestație imediat după ce a aflat că propunerea de arestare a fost admisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?