Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Producători și comercianți de vinuri verificați de polițiști



    Șapte agenți economici din patru județe, între care și Vrancea, sunt verificați de polițiști. Potrivit unor surse, în Vrancea se fac verificări la șapte puncte de lucru a patru societăți comerciale. Verificările au drept scop prevenirea și descoperirea ilegalităților care se comit în domeniul producerii și comercializării vinurilor și a produselor viti-vinicole. Verificările au început ieri și se vor încheia astăzi, după cum se arată într-o informare de presă a Poliției Române.
Anchetatorii ridică probe și contraprobe din sortimentele de vin produse și  vândute, dar verifică și documentele financiar-contabile. Potrivit unor surse, aceste verificări sunt efectuate ca urmare a unor nereguli, scopul lor nefiind doar preventiv. „Poliția Română desfășoară o acțiune pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii și comercializării vinurilor și a produselor viti-vinicole. Polițiștii verifică 16 puncte de lucru, din patru județe, ale unor societăți ce desfășoară activități economice în domeniul vinului. În zilele de 20 și 21 ianuarie a.c., Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară o acțiune, în județele Buzău, Bacău, Neamț și Vrancea, pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii și comercializării vinurilor și a produselor viti-vinicole. Echipele de control verifică 7 agenți economici, la 16 puncte de lucru ale acestora, urmând a fi ridicate probe și contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societățile verificate în vederea analizării în laborator, cercetările fiind continuate pentru stabilirea autenticității acestora. De asemenea, sunt efectuate verificări cu privire la realitatea și corectitudinea înregistrărilor financiar contabile, aprovizionarea cu materii prime și materiale, în special struguri și recipiente pentru ambalarea produselor finite, stocurile de produse existente și beneficiarii mărfurilor comercializate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.
    La acțiune participă 35 de polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?