Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Bărbat pus sub control judiciar după ce A AMENINȚAT CU TOPORUL doi polițiști

Un bărbat din Odobeşti a fost pus sub control judiciar, după ce la finele săptămânii trecute a fost implicat într-un scandal şi apoi a sărit cu toporul la poliţiştii care au intervenit pentru aplanarea conflictului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut arestarea lui, dar magistrații de la Judecătoria Focșani au respins propunerea şi au  dispus măsura controlului judiciar. Nemulţumiţi de soluţie, procurorii au făcut apel, iar dosarul va ajunge la Tribunalul Vrancea.

În sarcina odobeşteanului s-au reţinut două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de folosire fără drept de obiecte periculoase. “Respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului A(…) G(…) D(…), pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (…) (două fapte) şi folosirea fără drept de obiecte periculoase (…) ia faţă de inculpatul A(…) G(…) D(…) măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 18.09.2018, ora 03.50, până la data de 16.11.2018. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească raza oraşului Odobeşti, jud. Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se apropie de persoanele vătămate şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive (…)”, se arată în hortărârea instanţei de judecată.

Unul dintre polițiști a scos pistolul, dar nu l-a folosit

Conform informaţiilor obţinute de la anchetatori, faptele au fost comise în după-amiaza zilei de duminică, la Odobeşti. Inculpatul a avut iniţial un conflict cu o altă persoană, lovind-o pe aceasta cu pumnul. La faţa locului au ajuns rudele uneia dintre persoanele implicate, între toți aceștia având loc un scandal. Întrucât spiritele erau încinse, la faţa locului au ajuns şi poliţiștii.

În timp ce inculpatul discuta cu rudele celui pe care l-ar fi lovit, fratele inculpatului a mers acasă şi a adus un topor care a ajuns la bărbatul pus sub control judiciar. În momentul în care oamenii legii au văzut toporul, i-au adus la cunoştiinţă bărbatului că ceea ce face este infracţiune. În acel moment, odobeșteanul ar fi devenit şi mai agresiv, ar fi luat toporul şi l-ar fi ridicat ameninţător, supărat fiind că nu i se dă dreptate în conflictul avut anterior.

Deşi poliţiştii au insistat să lase toporul, inculpatul ar fi refuzat să-l predea. Unul dintre lucrătorii de poliţie a scos pistolul din toc, dar nu l-a folosit, iar într-un moment de neatenţie al bărbatului, un poliţist a reuşit să-i dea peste mână, iar acesta a scăpat toporul. Ulterior el a fugit, dar a fost prins de oamenii legii. Între timp, toporul a ajuns în mâinile concubinei bărbatului cercetat, care le-ar fi spus oamenilor legii că “dacă nu v-a dat el cu toporul în cap, vă dau eu”. Poliţistii au reuşit într-un final să ia toporul şi din mâna femeii. După ce a fost prins, atât agresorul cât şi fratele lui au fost încătuşaţi şi duşi la poliţie pentru audieri. Pe numele agresorului a fost emisă ordonanţă de reţinere, iar luni a fost prezentat la arestare, dar nu a primit mandat. În timpul conflictului cu poliţiştii, el ar mai fi scos din buzunar şi un spray lacrimogen, pe care nu a apucat să-l folosească. Nu ar fi la prima abatere, în trecut fiind condamnat pentru furturi şi pentru tâlhărie.

Incidentul de la Odobeşti este cel de-al doilea de acest gen, petrecut săptămâna trecută. Un bărbat din Vânători a fost arestat după ce, joia trecută, ar fi ameninţat doi poliţişti, iar pe unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul şi piciorul, provocându-i răni destul de grave. Totul s-ar fi petrecut pe stradă, în timp ce oamenii legii discutau cu un localnic, care avea o problemă. Fără niciun motiv, bărbatul, care era băut bine şi care este cunoscut ca fiind agresiv, mai ales atunci când bea, s-ar fi îndreptat către oamenii legii şi l-ar fi lovit pe unul dintre ei cu pumnul în faţă. Luat prin surprindere, omului legii i-a căzut cascheta şi telefonul mobil. Agresorul nu s-ar fi oprit aici. El i-ar mai fi aplicat o lovitură aceluiaşi poliţist cu piciorul în genunchi, iar în urma loviturii primite subofiţerul s-a dezechilibrat şi a căzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?