Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

55 de locuri pentru tinerii şi tinerele care vor să urmeze o carieră în SRI


Tinerii care doresc să urmeze o carieră în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) au la dispoziție, anul acesta, 55 de locuri. Înscrierile pentru participarea la concurs se fac în perioada 5 ianuarie – 27 februarie. Potrivit informațiilor postate pe site-ul Serviciului Român de Informații, sunt scoase la concurs în acest an 55 de locuri la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. La Facultatea de Informații se va organiza, în perioada 27-31 iulie, concurs la specializările Psihologie-informații și Studii de securitate și informații. Cifra de școlarizare, la nivel național, este de 30 de locuri – 20 pentru băieți și 10 pentru fete, la specializarea Psihologie-informații și 25 locuri – 17 pentru băieți și 8 pentru fete, la specializarea Studii de securitate și informații. Durata studiilor este de 3 ani, în perioada 2015-2018. Candidații trebuie să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să fi avut pe durata studiilor  liceale mediile anuale la purtare minimum 8,00 și media minimă la examenul de bacalaureat 7,00,  în vârstă de până la 23 de ani, împliniți în anul organizării concursului. Candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihologic și să accepte să lucreze, după finalizarea studiilor, în unitățile unde vor fi repartizați, conform nevoilor instituției.
    Candidații trebuie să aibă o conduită civică și morală corespunzătoare, să nu fi fost condamnați penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune săvârșită cu intenție, să nu fi executat o pedeapsă cu închisoarea ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni din culpă și să nu fie în curs de cercetare sau judecată. În situația în care fac parte din partide, formațiuni sau organizații politice, să declare în scris că după admitere renunță la calitatea de membru al acestora. Candidații care participă ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizații sau societăți comerciale să declare sub semnătură că odată cu admiterea vor renunța la aceste calități.
    Tinerii admiși trebuie să se declare dispuși ca, după finalizarea ciclului de formare profesională în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, să desfășoare activități, în calitate de ofițeri de informații, în orice zonă a teritoriului național, potrivit intereselor și nevoilor instituției, în conformitate cu angajamentul semnat cu unitatea care întocmește dosarul de candidat. Cei care vor fi declarați „Admis”, vor trebui să fie de acord cu interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi și libertăți cetățenești prevăzute de legislația în vigoare, să accepte efectuarea de verificări asupra activității și comportamentului lor, precum și verificările de securitate prevăzute în H.G. nr. 585/2002 pentru determinarea eventualelor elemente de incompatibilitate privind accesul la informații secrete de stat. Pentru a dobândi calitatea de ofițer de informații va fi necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program de master profesional organizat de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.
    Pentru mai multe informații legate de admiterea pentru cursurile în Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, cei interesați pot să se prezinte la sediul Direcției Județene de Informații Vrancea, cu sediul pe Str. Cezar Bolliac nr.12, Focșani, tel. 0237 202 300, sau să acceseze site-ul www.sri.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?