Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Spitalul Județean de Urgență, păzit de muncitori necalificați


Pentru a reduce din cheltuieli, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani „strânge cureaua”. Începând cu data de 1 ianuarie, conducerea unității a regândit contractul cu firma de pază UMO Serv. Drept urmare, s-a redus numărul agenților de pază, care vor ajutați de acum înainte de angajați ai spitalului.
Astfel, până la sfârșitul anului trecut, paza era asigurată cu agenți UMO Serv 24 de ore din 24 la intrarea în curtea principală, la intrarea în clădirea principală a Spitalului, la intrarea în corpul B, unde este Secția de Boli Infecțioase, la Secția de TBC, la Secțiile Exterioare de Psihiatrie, ORL și Dermatovenerologie, la secția externă de la Odobești, iar la intrarea în Ambulatoriul de Specialitate paza era asigurată doar pe timp de zi.
În prezent, au mai rămas doar 2 posturi de pază 24 de ore din 24 la intrarea în curtea corpului principal și în clădirea principală și un post doar pe zi de zi la intrarea în Ambulatoriul de Specialitate. În rest, la celelalte secții, paza este asigurată de muncitori necalificați ai Spitalului Județean de Urgență Focșani.
Managerul unității, Constantin Mândrilă, spune că s-a recurs la această măsură pentru a se face economii la bugetul unității. „În ultimii 2 ani, obiectivul principal al conducerii a fost achitarea arieratelor moștenite. În acest scop, la nivelul spitalului s-au luat o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor, printre care și reducerea valorii contractelor cu diferiți furnizori. Una din măsurile luate în comitetul director a fost și diminuarea valorii contractului cu firma de pază. Astfel, s-au păstrat doar 2,5 posturi, restul posturilor de pază fiind acoperite cu personal propus”, ne-a declarat Constantin Mândrilă.

   Diminuarea contractului aduce economii la buget 

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, personalul administrativ din cadrul unității este suficient, iar unii dintre cei care păzesc secțiile unde nu mai sunt agenți UMO Serv au beneficiat deja de cursuri de calificare ca agenți de pază. Alții urmează să participe la astfel de cursuri. „Personalul administrativ fiind în număr suficient, a fost reorganizat, iar unii dintre muncitorii necalificați asigură acum posturile de pază rămase libere. Acest lucru nu este o noutate, pentru că în trecut, când spitalul nu avea voie să încheie contract pentru pază, acești muncitori au mai lucrat ca agenți de pază. De asemenea, unii muncitori au făcut deja cursul de calificare ca agent de pază, iar alții îl vor face. Cadrele medicale sunt în siguranță, iar muncitorii sunt la posturi 24 de ore din 24”, dă asigurări Constantin Mândrilă.
Potrivit unor surse oficiale, cu noua măsură, Spitalul Județean de Urgență face economii lunare la buget de 30 mii de lei. Astfel, dacă înainte contractul de pază depășea 50 de mii de lei lunar, acum sunt plătiți firmei de pază 20 mii de lei lunar.
Spitalul Județean este în proces cu fosta firmă de pază, care a chemat în instanță unitatea pe motiv că ar mai avea de primit 50 de mii de lei. De altfel, și Spitalul Județean a dat în judecată respectiva firmă de pază, pe motiv că i-ar fi plătit mai mult decât a trebuit. Cele două procese sunt pe rolul Curții de Apel Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?