Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Prima AMBULANŢĂ VETERINARĂ „cu acte“ din România, înmatriculată în Vrancea


Medicul veterinar Grigore Mihăeș a înmatriculat la Vrancea prima ambulanță veterinară din România. Veterinarii au mai folosit până acum autoturisme denumite ambulanțe pentru intervenții la animale dar este pentru prima dată când Registrul Auto Român a trecut în cartea de identitate a autovehiculului că este folosit „pentru activități mobile de medicină veterinară”. Ambulanța veterinară este o Toyota Hilux 4X4 care va transporta tot echipamentul folosit pentru a putea opera un animal, de la ecograf la celelalte aparate medicale. Ambulanța este achiziționată în cadrul unui proiect european derulat prin Grupul de Acțiune Locală „Èšara Vrancei”, cu o valoare de peste 42 mii euro, din care valoarea nerambursabilă depășește 29 mii euro.
    Medicul veterinar a declarat că ambulanța a fost achiziționată având în vedere că trebuie să se deplaseze în locuri greu accesibile din zona Vrâncioaia-Năruja. „Urmează să fie achiziționat și restul echipamentului, cu o valoare de 12 mii de euro iar atunci va fi echipată complet, pentru orice tip de intervenție. Este foarte utilă pentru că în activitatea mea nu mă ocup de animale de companie și trebuie să ajung la crescătorii de animale, la stânele din zona de munte și trebuie să am tot echipamentul cu mine”, a afirmat medicul Mihăeș. El a adăugat că asemenea ambulanțe sunt uzuale în zone de munte din țările Europei occidentale. De aceea nu a dorit să rateze posibilitatea de a achiziționa o asemenea mașină printr-un proiect finanțat din fonduri europene. „Am văzut asemenea ambulanțe la colegii mei din zona montană din alte țări și am profitat de oportunitatea oferită de fondurile europene. Am discutat cu cei de la Oficiul județean de plăți care mi-au oferit tot sprijinul și m-au ajutat în implementarea proiectului”, a precizat medicul Mihăeș.

    Președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Vrancea, Grigore Mihăeș este cunoscut în special în zona de munte a Vrancei prin proiectele în care s-a implicat în ultimii ani. În calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Comunitară din Vrâncioaia, s-a implicat în proiectul derulat de Heifer Project România împreună cu Federația Agriculturilor de Munte Dorna prin care sătenii din această comună au primit sute de oi, de stupi de albine și sute de mii de puieți de salcâm. Ultimul proiect derulat în acest an are ca obiect realizarea unei stâni care să respecte toate condițiile impuse de normele europene. Proiectul ar urma să fie finalizat în vara acestui an.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?