Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Primăriile au la dispoziție mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților

Clădirile publice (școli, primării, dispensare, sedii de poliție, cămine culturale, biblioteci, muzee) – construite înainte de anul 2000 – pot fi reabilitate energetic folosind 100% fonduri nerambursabile în cadrul Componentei 10 – PNRR.

Componenta 10 – Fondul Local abordează provocările legate de disparitățile teritoriale și sociale din zonele urbane și rurale, precum și mobilitatea urbană. Obiectivul acestei componente este de a susține transformarea durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiiilor verzi și digitale. În momentul de față, clădirile publice întâmpină numeroase probleme care țin de izolația termică și de sistemul de încălzire, o mare parte din energia consumată în instituții este risipită, ceea ce majorează semnificativ cheltuielile cu utilitățile. Având în vedere situația economică actuală, încurajăm UAT-urile să își culeagă toate informațiile necesare pentru accesarea acestor fonduri. Este o șansă care nu trebuie ratată.

Pe lângă aceste componente, urmează a se lansa Componenta 12 – Sănătate și Componenta 15 – Educație, componente în cadrul cărora beneficiari sunt UAT – urile. De asemenea, AFM oferă UAT-urilor interesate fonduri 100% nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii de iluminat public.

Consilierul juridic SMART GROUP SOLUTIONS SRL Anca Ciută oferă consultanță în accesarea fondurilor europene și depunerea cererilor de finanțare destinate instituțiilor publice la anca.popa@s-g-s.ro, telefon: 0729 689 595.

SC SMART GROUP SOLUTIONS SRL are o vastă experiență în depunerea de proiecte care vizează accesarea fondurilor europene de mai bine de 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?