Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: O vrânceancă de numai 19 ani A MURIT în Italia într-un CUMPLIT ACCIDENT


O tânără de 19 ani, din comuna Vânători, a murit în urma unui accident rutier care a avut loc în Ajunul Crăciunului, în Italia, acolo unde tânăra se afla împreună cu familia ei. Decesul a survenit o zi mai târziu la spitalul din Torrette din Ancona. Mama, sora, fratele și cumnatul fetei au fost răniți. Cu câteva zile înainte de accident, tânăra se logodise, după cum reiese dintr-o postare pe Facebook a logodnicului ei, un italian.
    Cazul a fost prezentat ieri, în Gazeta Românească. Mama Dianei Cristina Gheorghiță, care a stat de vorbă cu jurnaliștii și care se afla în mașină la momentul accidentului, a povestit ce s-a întâmplat dar și cum a primit vestea morții fiicei ei. Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Românească, accidentul a avut loc pe 24 decembrie,
pe autostrada A14, în dreptul localității Porto Sant’Elpidio (provincia Fermo). Fata se afla într-o mașină Renault Twingo cu familia – mama, fratele de opt ani, sora Alina și logodnicul acesteia din urmă, cel care și conducea autoturismul. În accident au mai fost implicate un Audi A3 și un Fiat Punto.
    În urma impactului, mașina Twingo s-a răsturnat de mai multe ori izbindu-se apoi de gardul de protecție și rămânând răsturnată pe o parte. „Era o fată puternică. Eram sigură că va supraviețui, dar nu a fost așa”, a spus Valentina, mama victimei, pentru Gazeta Românească. Femeia a povestit teribilul moment al impactului, când mașina Renault Twingo în care circula în compania celor trei copii și a ginerelui a intrat în coliziune cu alte două mașini. „Încă simt izbitura, zgomotul fiarelor contorsionate. Văd mașina cum se oprește răsturnată pe o parte. Urlu și îmi strig copiii. Din mașină lipseau cel mic și Cristina, aruncată în afară în urma impactului”.
    Jurnaliștii de la Gazeta Românească mai scriu că Valentina a ieșit din mașină și în timp ce fiul a răspuns și era în picioare în mijlocul autostrăzii, Cristina nu răspundea. „O strigam, dar nu o auzeam, nici nu o vedeam. Apoi… iat-o, era întinsă la pământ pe marginea străzii – își amintește – m-am apropiat. Respira, eram sigură că va supraviețui. Pentru mine era de-ajuns să o văd respirând. Dar nu a fost de-ajuns”.
    În timp ce Valentina a fost transportată la serviciul de urgență din Fermo, pentru fiica sa a început cursa contra cronometru la spitalul regional Torrette, unde a fost imediat supusă unei intervenții chirurgicale în urma gravelor traumatisme interne suferite. „M-am gândit că medicii sigur o vor salva – continuă mama. Inima mea nu se putea gândi la moartea ei. Nici măcar pentru o clipă”. În jurul orei 11.00 a primei zile de Crăciun, Valentina a fost averizată cu privire la faptul că starea fiicei ei s-a înrăutățit. O oră și jumătate mai târziu a primit cumplita veste. „Prietenul fiicei mele mi-a spus: Cristina nu a supraviețuit”.
    Valentina le-a povestit jurnaliștilor de la Gazeta Românească despre lumea care s-a prăbușit asupra ei, despre o durere fără margini, de neoprit, pe care știe bine că timpul avut într-o viață nu o poate vindeca. „Imaginați-vă prin ce am trecut, ce simt și voi simți în fiecare moment cât voi trăi. Cum să-mi imaginez o lume fără ea?. Fără smerenia ei, punerea altora înaintea ei, zâmbetul său mereu plin de căldură”. „Așa era Cristina. Era puternică, a depășit atâtea obstacole, era obișnuită să facă lucrurile de una singură, să nu ceară ajutor ci să-l ofere. Din acest motiv eram sigură că va supraviețui”.
    Primarul comunei Vânători, Ionel Lupu, a confirmat și el informația și a precizat că fata a fost înmormântată în Italia.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?