Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

POLIȚIST trimis în judecată pentru infracțiuni de CORUPȚIE


Un polițist de la Secția de Poliție Rurală Vidra a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Dosarul în care subofițerul Emil Danțiș are calitatea de inculpat a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea la finele anului trecut. El va fi judecat pentru săvârșirea a trei infracțiuni, respectiv luare de mită, abuz în serviciu și fals. Faptele datează din decembrie 2013, iar denunțul a fost făcut în primăvara anului 2014, de o persoană pe care polițistul o tot șicana pentru că nu i-ar mai fi dat, în afară de bani, și niște lemne. 
    Potrivit anchetatorilor, polițistul a oprit în trafic, pe DN 2 D, la Tichiriș, comuna Vidra, un autovehicul care nu era înmatriculat. A întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii și l-a chemat pe șofer a doua zi la postul de poliție din Vidra pentru a preda permisul de conducere, întrucât la momentul respectiv nu-l avea la el. Când s-au întâlnit la post, polițistul i-a cerut denunțătorului o sumă de bani, pentru el și colegii săi, doi la număr, cu care se afla în serviciu la momentul constatării infracțiunii. Omul i-a dat 600 de lei, după cum ne-au spus sursele noastre, și urma să-i mai ducă și niște lemne.
    După ce a primit banii, pe care nu i-a împărțit cu ai săi colegi pentru că aceștia habar nu aveau despre „tranzacție”, Emil Danțiș ar fi falsificat raportul de constatare, după cum ne-au spus sursele noastre, raport pe care nu l-a înregistrat. Așa se face că șoferul a rămas în posesia permisului de conducere, iar pe numele său nu a fost întocmit dosar penal, în timp ce polițistul s-a ales cu banii. Mai avea de primit lemnele, dar pentru că denunțătorul nu i le-a mai adus, omul legii ar fi început să-l șicaneze. A suportat cât a suportat, după care șoferul a făcut denunțul.
    După denunț, anchetatorii au început verificările, în acest caz fiind efectuate și percheziții, iar în luna mai 2014, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au ajuns mai multe persoane, între care inculpatul și cei doi colegi ai săi, pentru audieri. „Monitorul de Vrancea” a relatat la momentul respectiv despre verificările care s-au făcut în acest caz, dar anchetatorii nu au oferit detalii întrucât ancheta era în desfășurare. Anchetatorii ne-au spus doar că polițistul a pretins și primit o sumă de bani de la denunțător, iar în scopul săvârșirii infracțiunii de corupție a falsificat documente oficiale. Potrivit unror surse, polițistul nu a recunoscut comiterea faptei.
    Pe durata procesului, polițistul nu-și va mai desfășura activitatea la Vidra și nici nu va mai desfășura activități operative. Potrivit inspectorului șef al IPJ Vrancea, comisar șef Ionel Popescu, în acest moment subofițerul Danțiș este pus la dispoziție. „Lucrătorul este pus la dispoziție și nu-și mai desfășoară activitatea la Vidra. El execută activități la inspectorat, altele decât cele operative. Va face acest lucru până când va exista o hotărâre definitivă în cazul său”, a precizat șeful IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?