Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Percheziții în fabrici de confecții. Polițiștii din București au descins în Vrancea, Brăila și Călărași într-un dosar de înșelăciune

Miercuri, 25.05.2022, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea, Brăila și Călărași, precum și 2 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în domeniul comerțului cu produse textile.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada februarie 2020 – iulie 2021, cu prilejul încheierii și executării unor contracte civile, prin folosirea de nume și calități mincinoase sau alte mijloace frauduloase, cei în cauză ar fi indus în eroare reprezentanții mai multor persoane juridice, prin prezentarea ca adevărată a situației financiare a societății – prosperă, capabilă să își execute obligațiile contractuale, cu multiple colaborari cu organizații internaționale și companii de vânzări, fapt nereal, sens în care ar fi determinat 11 persoane vătămate să încheie și să execute contractele în conditiile stipulate, fiind cauzat un prejudiciu de peste 650.000 de lei. Tot din cercetări a rezultat faptul că pentru întărirea convingerii că firma este una prosperă, persoanele ar fi prezentat un spațiu de producție, închiriat. Audierile se vor desfășura la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Comunicat de presă, Poliţia Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?