Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Spitalele, aprovizionate cu medicamente, alimente și combustibil


În condițiile în care, de aseară, Vrancea este sub incidența codului portocaliu de ninsori și viscol, managerii celor cinci spitale din județ dau asigurări că sunt pregătiți de absolut orice.
Spitalul Județean de Urgență Focșani era pregătit, aseară, să cazeze mai multe gravide la termen, dar și pacienți dializați. Constantin Mândrilă a dat asigurări că la Spitalul Județean nu vor fi probleme. „Suntem pregătiți pentru absolut orice. Astăzi (n.r.- duminică) m-am ocupat pentru ca spitalul să fie aprovizionat corespunzător pentru perioada următoare. Mașina cu pâine și cu lapte va veni diseară, pentru ca să fim asigurați și pentru mâine. Peste 10 gravide la termen vor fi cazate, iar pe seară vor fi aduse, momentan, 15 persoane care vor face mâine dializă. Noi ținem legătura cu asistenta șefă de la centrul de Dializă, care ne va anunța când vor mai fi aduse persoane dializate. Ne-am asigurat că avem locuri disponibile atât pentru dializați, cât și pentru femeile gravide”, ne-a declarat Mândrilă.
Conducerea Spitalului Municipal din Adjud ne-a precizat ca unitatea este pregătită și aprovizionată pentru perioada de vreme rea anunțată. „Avem de toate. Și medicamente, și paturi libere, și agent termic, în caz de orice intemperie a naturii. Externări nu se vor face dacă va fi viscol”, dă asigurări medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud.
 
   Nu se vor face externări

La fel de pregătiți susțin ca sunt și managerii spitalelor din Panciu, Vidra și Dumbrăveni. „În cazul în care vor fi ninsori abundente, iar drumurile se vor bloca, unitatea noastră dispune de alimente și medicamente pentru pacienți. Avem motorină pentru generator, în cazul în care se va lua curentul electric. Brutăria este la 3 kilometri distanță și ne ducem și pe jos, dacă va fi nevoie. Medicamente avem pentru încă o lună. Nu avem probleme”, susține Nicolai Mărăscu, managerul Spitalului din Panciu.
La Spitalul din Vidra s-au făcut încă de ieri externări, pentru ca unitatea să poată primi pacienți în perioada următoare. „Am dat drumul la centrala termică și avem combustibil suficient. S-au făcut externări de astăzi (n.r.-ieri), pentru că mâine (n.r.-astăzi), nu vom face, dacă vremea nu va permite. Alimente avem, și pâine, iar dacă se vor bloca drumurile, am discutat cu brutăriile din comună care ne vor ajuta”, ne-a spus Lăcrămioara David, managerul Spitalului Vidra.
În cazul în care drumurile se vor bloca, externări nu se vor face nici la spitalul din Dumbrăveni și nici din Secția Exterioară de la Dumitrești. Managerul Costel Negoescu ne-a dat asigurări că unitatea dispune de alimente, medicamente și materialele sanitare necesare, iar pacienții nu vor avea de suferit. 
Și managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, medicul Vitalie Bețișor, susține că autosanitarele sunt pregătite să intervină în condițiile în care s-au anunțat ninsori și viscol. „S-a făcut o scurtă inspecție a autosanitarelor și toate sunt pregătite și echipate de iarnă. Suntem pregătiți să intervenim”, a dat asigurări managerul Bețișor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?