Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

UPDATE! O focșăneancă a murit aseară la UPU; femeia lua tratament pentru depresie

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Focșani, a murit ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pntelimon”, după ce a intrat în stop cardio-respirator. În acest moment, potrivit unui comunicat, „la nivelul spitalului s-a constituit o comisie care va verifica dacă au fost respectate toate procedurile și protocoalele medicale”.

Se pare că femeia urma un tratament pentru depresie, boală pe fondul căreia a încetat să se mai alimenteze, motiv pentru care aseară s-a simțit rău și a fost adusă de o ambulanță la spital. Inițial, din ce precizează reprezentanții unității medicale, simptomele nu indicau că ar fi o urgență. Însă de la senzațiile de furnicături, amețeli, greață și vărsături, starea pacientei s-a deteriorat rapid, astfel că la câteva ore din momentul în care a ajuns la UPU, aceasta a intrat în stop-cardio respirator și, chiar dacă s-a încercat resuscitarea, nu s-a mai putut face nimic.

„Pacienta a fost adusă la UPU de către ambulanță, la ora 18.00. Evaluarea făcută de către asistentul de pe ambulanță evidențiază funcții vitale normale: pacienta conștientă, cooperantă, TA în limite normale, afebrilă. Ajunsă în UPU, pacienta a fost preluată de către asistentul de triaj. Din anamneza făcută de către asistentul de triaj reiese că pacienta declară parestezii, amețeli, greață și vărsături. Prima evaluare a pacientei făcută de către asistentul de triaj indică o stare de conștiență și parametri vitali normali, fără un risc vital imediat, pacienta rămânând sub monitorizarea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat în UPU, conform protocolului. La a doua evaluare făcută de către asistentul de triaj, starea de conștiență și parametri vitali ai pacientei se mențin normali. În jurul orei 20.00 s-a eliberat un pat și pacienta a fost preluată de către medicul de gardă. În timpul anamnezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conștientă și cooperantă relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament, despre faptul că nu mai merge la serviciu de câteva zile, că nu se mai alimentează și că în ultimele zile aceste stări s-au acutizat, apărând și senzația de greață și vărsătură. În acest timp se încep: efectuarea investigațiilor, recoltarea analizelor și tratamentul perfuzabil indicat de medic. La aproximativ o jumătate de oră, pacienta intră în stop cardio-respirator. Se începe de urgență resuscitarea, însă fără răspuns”, se arată în comunicatul de presă.

UPDATE! 

Ce spune poliția despre cazul femeii care a murit aseară la UPU Focșani

„Astăzi, 9 decembrie, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată cu privire la faptul că, o femeie în vârstă de 49 ani, a decedat în cursul serii trecute, ora 22.00, în timp ce se afla la Secția UPU a Spitalului Județean de Urgență din Focșani.

Cadavrul femeii se află în prezent la Serviciul de Medicină Legală Vrancea, în vederea efectuării necropsiei, care va stabili cauza exactă a decesului.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat, transmis astăzi de Biroul de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?