Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Zeci de elevi găsiți de polițiști în baruri și cafenele


Zeci de elevi au fost găsiți de polițiști în baruri, deși ar fi trebuit să fie la cursuri, în timpul unei acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar, care s-a desfășurat joi. În total, oamenii legii au verificat 47 de baruri și cafenele și au găsit 55 de elevi, cei mai mulți dintre aceștia fiind găsiți în Focșani. În cazul elevilor găsiți în baruri, polițiștii spun că vor întocmi informări, pe care le vor trimite către unitățile școlare din care provin, dar și către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean pentru a fi luate măsuri.
    „Având în vedere apropierea vacanței de iarnă pentru elevii din învățământul preuniversitar, iar din verificările efectuate s-a constatat o tendință de creștere a numărului de elevi care absentează de la cursuri la nivelul județului Vrancea, existând astfel riscul ca acest fenomen să conducă la înregistrarea unor evenimente negative în care pot fi implicați elevii, la data de 11.12.2014, între orele 10.00-13.00, pe raza localităților urbane s-au organizat acțiuni pentru prevenirea unor acte de violență în zona unităților de învățământ, precum și a combaterii absenteismului școlar. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 47 baruri și cafenele, fiind depistați absetând de la cursuri 55 elevi, din care 47 numai în municipiul Focșani. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare”, a precizat subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Polițiștii i-au avut în vedere și pe barmanii și administratorii localurilor în care i-au găsit pe elevi, acestora aducânduli-se la cunoștiință că nu au voie să vândă băuturi alcoolice minorilor. În caz contrar, amenda poate ajunge până la 500 lei. De asemenea, polițiștii au fost prezenți și în școli, unde au organizat activități educative, menite să prevină incidentele nedorite în rândul elevilor.    „Barmanii și administratorii localurilor verificate au fost instruiți în ceea ce privește interdicția de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancțiunea contravențională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei. De asemenea, polițiștii de proximitate au fost prezenți și în unitățile de învățământ unde au organizat activități educative pentru prevenirea unor incidente în care să fie implicați elevii atât în timpul anului școlar, cât și pe durata vacanței de iarnă”, a adăugat subcomisar Toader.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?