Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Minore acuzate de trafic de… minori, internate într-un centru educativ


Șase persoane au fost condamnate de magistrații Tribunalului Vrancea, ieri, într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori. Patru dintre inculpați au fost condamnați la închisoare cu executare. În cazul celorlalte două inculpate, care sunt minore, instanța a dispus internarea într-un centru educativ. Cele șase persoane au fost condamnate pentru că în perioada noiembrie 2012- septembrie 2013 au racolat mai multe minore pentru a le exploata sexual. Partidele de sex se consumau într-un apartament din Sud, iar banii obținuți ajungeau la membrii grupării. Soluția magistraților Tribunalului Vrancea poate fi atacată cu apel.

    Membrii grupării care închiriau minore pentru sex au fost condamnați la închisoare. Soluția, care nu este definitivă, a fost dată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea.
    Prima condamnată este Caterina Iordachi, fostă Ciochină, considerată capul „afacerii”. Ea a primit doi ani și jumătate de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat, 4 ani pentru infracțiunea de trafic de persoane și 6 ani pentru trafic de minori. Instanța a contopit pedepsele și a dispus ca aceasta să execute pedepsele cele mai grele, adică pedeapsa principală de șase ani închisoare și trei ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor. „(…) deduce din durata pedepsei principale aplicată inculpatei perioada reținerii și arestării preventive, adică de la 10.09.2013, ora 17.00 până la 11.09.2013, ora 17.00 și de la 23.09.2013 la data pronunțării prezentei sentințe (…)”, se arată în soluția instanței.
    Cel de-al doilea condamnat este Grigore Boldeanu, concubinul Caterinei. El a primit doi ani și jumătate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, patru ani pentru trafic de persoane și încă șase ani închisoare pentru infracțiunea de trafic de minori. „(…) contopește pedepsele principale și pe cele complementare aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedepsele cele mai grele, adică pedeapsa principală de 6 (șase) ani închisoare și 3 (trei) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) deduce din durata pedepsei principale aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive, adică de la 10.09.2013, ora 17.30, până la 11.09.2013, ora 17.30, și de la 23.09.2013 la data pronunțării prezentei sentințe”, se mai arată în sentință.
    Marius Sorin Ciochină a fost condamnat și el la închisoare cu executare. Astfel, „condamnă pe inculpatul Ciochină Marius Sorin la următoarele pedepse: – 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare, pentru infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat, (…) – 4 (patru) ani închisoare și 2 (doi) ani interzicerea drepturilor (…)  pentru infracțiunea de trafic de persoane,(…) – 5 (cinci) ani închisoare și 3 (trei) ani interzicerea drepturilor (…) pentru infracțiunea de trafic de minori. (…) contopește pedepsele principale și pe cele complementare aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedepsele cele mai grele, adică pedeapsa principală de 5 (cinci) ani închisoare și 3 (trei) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) deduce din durata pedepsei principale aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive, cu începere de la 11.09.2013 la data pronunțării prezentei sentințe”, se mai arată în aceeași sentință. 
    Cel de-al patrulea inculpat condamnat la închisoare este Nelu Nicușor Ciochină. El are de executat cinci ani. Astfel, instanța l-a condamnat la doi ani și jumătate pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, doi ani și 10 luni pentru proxenetism și cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de trafic de minori. Și în cazul său pedepsele au fost contopite, el având de executat pedeapsa cea mai grea de cinci ani de închisoare și trei ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor.

   Minore internate într-un centru educativ

    În dosar a fost condamnată și o minoră, respectiv Ana Maria Iordachi. În cazul ei a fost aplicată măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de un an pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. „(…). Atrage atenția inculpatei asupra disp. art. 124 alin. 3 Noul Cod penal, referitoare la prelungirea duratei acestei măsuri ori înlocuirea măsurii cu alta mai gravă, dacă în perioada internării minora săvârșește o nouă infracțiune (…)”, se mai arată în soluția instanței.
    Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul Rebecăi Iordachi, numai că ea va trebui să stea în centru doi ani, pentru săvârșirea unei infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat și a două infracțiuni de trafic de minori.

   Obligat să despăgubească o victimă

    Una dintre victime s-a constituit parte civilă în dosar, iar instanța l-a obligat pe Nelu Nicușor Ciochină să-i plătească suma de 10.000 lei. „Obligă pe inculpatul Ciochină Nelu Nicușor să plătească părții civile Vlad Ana suma de 10.000 lei, despăgubiri civile. Constată că victimele Dinu Gina Mihaela, Nistor Mădălina, Lăcătuș Maria Magdalena, Dragomirescu Gabriela și Meiroșu Dumitra nu s-au constituit părți civile în cauză . (…) dispune confiscarea de la inculpatul Boldeanu Grigore, în folosul statului, a sumei de 700 lei, ridicată de la acest inculpat și consemnată la CEC Bank-Sucursala Focșani (…) dispune confiscarea de la inculpatul Boldeanu Grigore a unui autoturism marca Daewoo Espero (…)  autoturism care a fost sechestrat (…) în cursul urmăririi penale (…) Menține măsura sechestrului asigurător instituită în cursul urmăririi penale prin Ordonanța nr. 34/D/P/ din 11.10.2013 asupra bunurilor anterior confiscate, până la aducerea la îndeplinire a măsurilor de confiscare specială dispuse prin prezenta. Obligă pe fiecare inculpat să plătească statului suma de câte 1.500 lei, fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare (…)Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se mai arată în sentință.

   Faptele au fost comise în perioada 2012-2013

    Membrii grupării care „închiria” minore pentru sex, într-un apartament din cartierul Sud, și-au început activitatea infracțională în 2012. În rechizitoriul procurorilor DIICOT se arată că inculpații s-au asociat într-un grup infracțional, care în perioada noiembrie 2012- septembrie 2013 a racolat mai multe minore, pentru a le exploata sexual. 
Caterina, considerată a fi lidera grupării, a fost acuzată de procurori că a recrutat, a primit și a găzduit cinci fete care nu împliniseră vârsta de 18 ani, dar și o fată trecută de majorat, cu scopul de a obține bani din prestații sexuale ale acestora. De altfel, ea închiriase un apartament în cartierul Sud, în care s-ar fi petrecut partidele de amor ale victimelor. Concubinul femeii, Grigore Boldeanu, a fost acuzat că ar fi transportat și găzduit fetele. Marius Sorin Ciochină a fost trimis în judecată pentru că ar fi racolat-o prin amenințare și constrângere pe fata majoră și pe una dintre minore.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?