Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii vrânceni susțin tezele aferente primului semestru


Elevii vrânceni susțin în această perioadă tezele din primul semestru. Conform programărilor, elevii claselor V-VII dau teză la Limba și Literatura Română și Matematică. Elevii de clasa a VIII-a vor da teză la cele două materii, la care se adaugă încă una la alegere dintre Istorie și Geografie. „Subiectele de la teze respectă cerințele programei, iar nivelul de dificultate este și în funcție de nivelul clasei. Elevii au fost anunțați din timp când au loc tezele și au făcut anumite recapitulări pe marginea acestora. Unii se pregătesc mai mult, alții mai puțin, iar notele vor fi pe măsură”, a spus Lăcrămioara Marinescu, profesor de Limba și Literatura Română la Școala Bordești.
Dascălii vrânceni susțin că subiectele de la teze pot fi comparate cu cele de la testele de evaluare. „Am insistat mai mult pe subiectele care se dau și la evaluările naționale. O parte dintre elevi aleg Geografia, iar o parte Istoria. Asta în funcție de afinitatea pe care o au pentru unul dintre cele două obiecte”, a precizat Marcela Claudia Ioniță, profesor de Geografie la Școala Popești.
Elevii care deja au susținut aceste teze spun că subiectele au fost ușoare, dacă s-au pregătit așa cum trebuie. „Am susținut teza la Limba Română, iar subiectele au fost ușoare pentru cei care s-au pregătit. Urmează ca săptămâna aceasta să dăm teza la mate și sper să avem parte de subiecte accesibile”, a spus Irina Chiriac, elevă în clasa VIII la Åžcoala Bordești.
La liceu, în funcție de filieră, elevii vor susține teze la: Limba și Literatura Română, limba modernă (Engleză, Franceză, Germană, etc) și Matematică. La acestea se adaugă cele specifice fiecărei specializări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?